Buffalo Trace

Buffalo Trace


409,00 kr

Systembolaget nr:

59501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Nyanserad smak med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av torkad frukt, vaniljfudge, marsipan, apelsin, viol och kokos.

Produktion

Det här är en så kallad small batch bourbon, d.v.s från 25-30 noggrant utvalda fat från de bästa lägena i lagerhusen. Buffalo Trace är gjord av en blandning av majs från Kentucky och Indiana, utvald råg och mältat korn. Bourbon destilleras oftast i kolonnapparat men även enkelpanna förekommer. Numera kan bourbon tillverkas var som helst. En så kallad straight Bourbon, som denna whiskey, måste bestå av minst 51 procent majs och lagras på nya, kolade ekfat i minst två år.

Passar till

Serveras rumstempererad som avec.

Kul att veta

Avec är drycker som konsumeras efter middagen till kaffet. Vanliga exempel på avec är whisky, cognac, mörk rom eller likörer. Ordet är franskt, betyder 'med' och är en kortform av uttrycket 'du café avec le petit verre' som betyder kaffe med det lilla glaset.

Produkttyp

Whisky

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

40 %

Systembolaget nr

59501

Volym

700 ml

Varumärke

Sazerac

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas


The Godfather

The Godfather.


The Godfather är drinken för dig som gillar att hålla det enkelt. Du behöver endast whisky och Disaronno. Man brukar säga att detta är drinken för dig som vill lära dig dricka whisky.

Läs mer »