Sveriges bäste nisse är korad.

folk o folk var på plats när Fernet-Branca Barback Games utsåg Sveriges bäste barnisse. 

Bild från Fernet-Branca Barback Games

28 lag, 4 grenar och allt som allt 56 personer tävlade om att bli Sveriges bästa och snabbaste nisse i Fernet-Branca Barback Games söndagen den 16 oktober. Branschfolk vallfärdade från Sveriges alla hörn för att tävla och umgås på Marie Laveau, Hornsgatan 66 i Stockholm.

Det var andra gången Fernet-Branca Barback Games ägde rum i Stockholm. Förväntningarna var höga. I tävlingsburen var golvet täckt av bildäck där deltagarna var tvungna att korsa varandras väg för att komma till varsin coach – och sen tillbaka. Den som snabbast klarade av de fyra grenarna vann.

Rapparen Näääk fixade stämningen som kvällens konferencier. Startskottet gick och först ut i buren med hjälmarna på var Ångbåtsbryggan i Stockholm och The Circus från Västerås. Under kvällen fortsatte tävlingen där de bästa av de bästa fick möta varandra – tills det bara var en nisse kvar. Vinnarpokalen och en resa till producenten Fratelli Branca i Milano gick i år till Massimo Bazzoli från Marie Laveau.

Stämningen präglades av en stark branschglädje där vinnare och förlorare firade tillsammans. Med en öl, vin eller Fernet i handen och en varm macka i den andra fortsatte festen in i natten. Ett lyckat Barback Games enligt Alexander Mannerfors, Brand Ambassador för Fernet-Branca. 

– Förra året var vi 350–400 personer. I år slog vi siffran och hamnade på 450+ och med sex nya lag. Vi har till och med varit tvungna att tacka nej till många.

Fernet-Branca Barback Games hyllar hjältarna i skuggan och krigarna på golvet – ett krogliv utan nissar är helt enkelt inget krogliv alls.

– Vi vill skapa något som alla kommer ihåg och samtidigt visa själen i Fernet-Branca, som är så mycket mer än bara en dryck, avslutar Alexander.

Fernet-Branca, 500ml

249,00 kr


Fernet-Branca har en kraftig smak av malört men också saffran och en aning mynta. Lång och tydlig bitter eftersmak. Liksom de flesta malörtselixir har den aptitretande egenskaper.

Fernet-Branca är kanske mest känd som "digestivo", matsmältaren att dricka efter en stor och kraftig måltid. På senare år har den också blivit populär som "shot" till ett glas öl.