Fernet-Branca, 500ml

Fernet-Branca, 500ml

Italien


249,00 kr

Systembolaget nr:

71102

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Kraftig smak av malört men också saffran och en aning mynta. Lång och tydlig bitter eftersmak. Fernet-Branca har, som de flesta malörtselixir, bevisligen aptitretande egenskaper.

Produktion

En italiensk bitter med tydlig smak av malört som innehåller mer än 27 kryddor från fyra kontinenter. Det exakta receptet har hållits hemligt sedan starten och mixturen bygger på gamla läkeörter. Drycken lagras i minst tolv månader på ekfat och är faktiskt den enda bittern som får en så lång och varsam åldring. Upphovsmannen hette Bernardino Branca, en man ur Milanos borgerskap. Han var självlärd apotekare och blandade ihop en sjukdomsbotande mixtur som han testade på sin familj med goda resultat. Namnet Fernet tros syfta på en svensk doktor som ska ha blivit 104 år.

Passar till

Fernet-Branca är kanske mest känd som "digestivo", matsmältaren att dricka efter en stor och kraftig måltid, än som bitter. På senare år har den också blivit populär som "shot" till ett glas öl. Men allra mest känd är nog Fernet-Branca som återställare och/eller magmedicin.

Kul att veta

Fratelli Branca grundades av Bernardino Branca år 1845 i Milano, och är än idag ett familjeföretag som gjort sig mest kända för framgångarna med Fernet Branca, en av världens mest kända bittra likörer. Företaget har sedan starten grundat sitt arbete på innovation samtidigt som man lagt stor vikt vid tradition och kvalitet.

Produkttyp

Bitter

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

39 %

Systembolaget nr

71102

Volym

0,5 l

Varumärke

Fratelli Branca Distillerie

Förslutning

Skruvkork i metall


Toronto

Toronto.


Toronto kom till på 20-talet och är en variant på Old Fashioned. Förutom rågwhisky, Angostura och sockerlag innehåller den även den italienska digestifen Fernet-Branca. En läcker drink för bitterälskare!

Läs mer »