Världens bästa kaffelikör är utsedd.

I kategorin bästa kaffelikör vann i år Borghetti Caffé Liquore - en klassisk italiensk likör gjord på bästa espresso bryggd på kaffebönorna Arabica och Robusta.

Kaffelikör

The World Liqueur Awards är ett internationellt pris där en jury utser de bästa, internationellt välkända likörerna. I kategorin bästa kaffelikör vann i år Borghetti Caffé Liquore.

Borghetti Caffé Liquore är en klassisk italiensk likör gjord på bästa espresso bryggd på kaffebönorna Arabica och Robusta. Det komplexa och koncentrerade kaffet blandas med alkohol och socker till en välbalanserad och användbar likör som kan drickas som den är eller blandas i cocktails.

Borghetti är den mest sålda kaffelikören i Italien. Den görs fortfarande enligt samma recept som barägaren Ugo Borghetti komponerade 1860. Han serverade den först till sina gäster på Cafe Sport nära Ancona järnvägsstation. Drinken blev mycket populär och Borghetti började snart tillverkning i kommersiell skala.

Borghetti Caffé Liquore

258,00 kr


En intensiv doft med härligt rostade espressotoner, inslag av nötter och en touch av rökighet. Smaken är söt och behaglig med intensiv och välbalanserad smak av espresso.

Goda drinkar med Borghetti: