Borghetti Caffé Liquore

Borghetti Caffé Liquore

Italien


258,00 kr

Systembolaget nr:

8695901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Borghetti Caffé Liquore har en intensiv doft med härligt rostade espressotoner med inslag av nötter och en touch av rökighet. Smaken är söt och behaglig med intensiv och välbalanserad smak av espresso.

Produktion

Från hela världen väljer man ut de bästa Arabica och Robusta kaffebönorna  som sedan rostas och blandas omsorgfullt. Dessa bryggs sedan till espresso i gigantiska espressomaskiner. Det komplexa och koncentrerade kaffet blandas sedan med alkohol och socker till en välbalanserad och användbar likör.

Passar till

Används som den är eller till drinkar och cocktails

Kul att veta

En klassisk likör gjort på bästa espresso och den mest sålda kaffelikören i Italien, Den görs fortfarande av samma recept som barägaren Ugo Borghetti komponerade 1860. Han serverade den först till sina gäster på Cafe Sport nära Ancona järnvägsstation. Drinken blev mycket populär och Borgetti började snart tillverkning i kommersiell skala, och den såldes snart över hela Italien. Tragiskt nog gjorde familjen Borhetti konkurs 1976 och märket såldes till en annan Italiensk spritproducent, Carpano. Sedan 2001 ägs Caffé Borghetti av Fratelli Branca. Fratelli Branca grundades av Bernardino Branca år 1845 i Milano, och är än idag ett familjeföretag som gjort sig mest kända för framgångarna med Fernet Branca, en av världens mest kända bittra likörer. Företaget har sedan starten grundat sitt arbete på innovation samtidigt som man lagt stor vikt vid tradition och kvalitet.

Produkttyp

Likör

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

25 %

Systembolaget nr

8695901

Volym

0,7 l

Varumärke

Fratelli Branca Distillerie

Förslutning

Skruvkork i metall


Filipino Bulldog

Filipino Bulldog.


Filipino Bulldog är en filippinsk twist på drinken Colorado Bulldog med rommen Don Papa Baroko. Det är fantastisk drink med coca cola och kaffelikör, som är naturliga smakkompanjoner. Dessutom har den en härlig krämighet från vispad grädde.

Läs mer »