Boulard VSOP Rye Cask – tillbaka i sortimentet.

Nu är Boulard VSOP Rye Cask äntligen tillbaka i beställningssortimentet på Systembolaget.

Boulard VSOP Rye Cask

Så var den tillbaka – Boulard VSOP Rye Cask finns nu återigen att beställa på Systembolaget och den här charmiga calvadosen, den vill du inte missa.

Boulard har gjort helt rätt när de hakar på fatlagringstrenden. VSOP Rye Cask har fått sin sista touch från rågwhiskey rye. Rye whiskey har en pepprig, brödigt brungräddad, samt ibland även torrare karaktär än bourbon. Just rågens smaker passar mycket bra ihop med calvadosens fruktighet och den går även väldigt bra in i ekens vanlig. Vill man enkelt beskriva kombinationen kan man säga att den påminner om en äppelkaka som pudrats med vaniljsocker. Det är dammigt torrt men fortfarande fylligt. Lagringen av Boulard VSOP Rye Cask har gett mycket rye-karaktär och balanserar snyggt på en knivsegg av äppeltoner.

Boulard VSOP Rye Cask gör sig väldigt bra som aperitif men också i en cocktail.

Boulard VSOP Rye Cask är slutlagrad under 14 veckor – på amerikanska Rye Whiskey fat. Då det inte är förenat med lagstiftning för Calvados förvandlas dessa droppar till en Eau-de-vie de Cidre.

Boulard VSOP Rye Cask

619,00 kr


Boulard VSOP Rye Cask doftar härligt av äppelpaj och vanilj med en touch av ek. Smaken bjuder på mogna äpplen, Crème brûlée och en hint av lakrits och den har en elegant och lång eftersmak.