Baka egna semlor med fyllning av äpple och Calvados.
Ett recept där du har den klassiska semelbullen med härlig kardemummasmak och den karaktäristiska mandelmassan, men har även fått smak av ett syrligt äpple och calvados.
Läs mer »Med sina rötter i Normandie och pionjärskap inom dubbeldestillation är Calvados Boulard en symbol för fransk konstnärlighet och kvalitet. Nu fyller dem 200 år vilket firas genom en ny djärv design samt nyheten Boulard X.O. PX Sherry Cask.
Maison Boulards berömmelse har sitt ursprung i Pierre-Auguste Boulard, som grundade det numera prestigefyllda destilleriet i Pays d’Auge år 1825. Fyra generationer följde, drivna av en önskan att ta den berömda äppelspriten till nya höjder. Utöver tradition, bortom de normandiska gränserna och de klassiska konsumtionssätten, omtolkar Boulard calvados och förvandlar drycken till något lika subtilt som exceptionellt. För att tillverka calvados destilleras äppelcider till sprit. Även om äppelbrännvin tillverkas på flera platser i världen är det bara i Normandie man får kalla det calvados. Och som alltid när det gäller Frankrike är det strikta regler som gäller. Den allra främsta klassificeringen av drycken innebär bland annat att samtliga äpplen odlats i området Pays d’Auge och att spriten dubbeldestillerats i kopparpanna. Inför sitt 200-årsjubileum lanserar Boulard en ny förpackning – en djärv omtolkning av sitt arv och en hyllning till sin historia. Med framträdande guldfärg, en vit etikett i centrum och en matt svart hals balanseras designen smaktfullt mellan elegans och modernitet. För att ytterligare förstärka flaskans innehåll återspeglar förpackningen med de handmålade äpplena, dess unika karaktär.
Sylvain Pluchard, den sjunde Cellar Master på Boulard, bär vidare generationers varsamma arbete med hantverksmässig produktion. Med sin fulländade kunskap om destillation, lagring och blandning säkerställer han att varje detalj bidrar till att kvaliteten och karaktären hos Calvados Boulards identitet, efter 200 år, lever vidare.
Lagring i sherryfat är en klassiker och inte överraskande är kombinationen en succé. Nyheten Boulard X.O. Pedro Ximénez Sherry Cask Finish lagras under 10 månader i Pedro Ximénez-fat, tillverkade av europeisk ek från Bodega Fernandez Gao. Sherryfaten tillför toner av röda bär som perfekt smälter samman med Boulard X.O.
799,00 kr
Doft av bakade äpplen, vanilj, kardemumma, crème brûlée samt plommon. Smak av björnbär, kola, ljus ek, röda bär och morellokörsbär. Finishen är lång och kryddig.
Finns i Systembolagets beställningssortiment!
Ett recept där du har den klassiska semelbullen med härlig kardemummasmak och den karaktäristiska mandelmassan, men har även fått smak av ett syrligt äpple och calvados.
Läs mer »I det nordliga franska landskapet Normandie växer inga druvor. Här görs istället smakrik och aromatisk calvados på traktens äpplen.
Läs mer »Underbart god dessert som går fort att göra och där calvados får vara med och förgylla äppelsmaken.
Läs mer »