Efterlängtad comeback av tequilan 1800 Añejo.

Den lagrade premiumtequilan från Jose Cuervo är tillbaka. 1800 Añejo är gjord på 100 % Weber azul agave, är vackert bärnstensfärgad och har en lång, kryddig eftersmak.

1800 Añejo på stenhäll

Till mångas glädje är 1800 Añejo tillbaka. Från och med den 8 april finns den populära tequilan i hyllorna på Systembolaget igen. 1800 Añejo är en vackert bärnstensfärgad, lagrad premiumtequila med lång, härlig kryddig eftersmak – en dryck som passar perfekt till att sitta och sippa på.

Tequila, som är Mexikos nationalsprit, är ursprungskyddad och får bara produceras i ett fåtal av landets delstater. Dessutom måste minst 51 procent av juicen komma från växten Tequila agave och den specifika sorten som kallas Weber azul (blå agave). Vid framställningen använder man växtens ananasliknande stam.

Nu återlanseras 1800 Añejo, en lagrad premiumtequila från producenten Jose Cuervo. Den görs på 100 procent Weber azul agave som skördas när den som bäst, det vill säga när den blågrå kaktusliknande suckulenten är mellan åtta och tolv år. Efter att ha dubbeldestillerats lagras spriten på franska ekfat i minst 14 månader. Smaken balanseras med en liten mängd treårig tequila av ”tequila maestro” Luis Yerenas, vars signatur finns på de numrerade flaskorna.

Namnet 1800 Añejo syftar på produktens historia och egenskaper. ”1800” är det år då Jose Cuervo-familjen framställde sin allra första premiumtequila. Och ”Añejo” betyder ”åldrad” på spanska, vilket ger uttryck för att tequilan är lagrad.

Inspirationen till flaskans speciella, triangulära form är hämtad från de forntida mayapyramiderna som finns på flera platser i de södra delarna av i Mexiko och är landets mest besökta sevärdheter. På etiketten finns ett vapen med en symbol för en av dessa pyramider samt texten ”Tabajo, Pasion, Honestidad” – ”Arbete, Passion, Ärlighet” – som en hyllning till den tradition det innebär att skörda och destillera den här historiska och aromatiska tequilan.

– Många svenska konsumenter har efterfrågat 1800 Añejo och undrat om den kommer tillbaka. Så jag är både stolt och glad att vi återigen kan göra det möjligt för svenska tequilafans att få tag i en av sina favoriter, säger Martina Talmet, Brand Manager på Anora.

1800 Añejo är mörkt bärnstensfärgad med en doft av rostad ek, vanilj, kanel och kryddnejlika med lager av smörkola och choklad. Smaken är rik och även här finns rostad ek samt en elegant harmoni av agave och kryddor. Efteråt ligger en kryddig och väl rundad smak kvar samt en knappt skönjbar hetta.

1800 Añejo

449,00 kr


1800 Añejo har en doft av rostad ek, vanilj, kanel, nybakat bröd och choklad. Smaken är komplex och balanserad där ektoner möter den fruktiga agaven i en kryddig vanilj. Tequilan är kryddig, lång och har en avrundad eftersmak.

Den lagrade premiumtequilan från Jose Cuervo finns i Systembolagets tillfälliga sortiment från och med 8 april 2022.

Paloma med en halv grapefrukt och lime på marmorbord

Paloma.


Tequiladrinken Paloma är en av de allra populäraste drinkarna i Mexiko och vi förstår verkligen varför. Paloma baseras på tequila, grapefrukt och lime, vilket gör den till en fräsch, vacker och syrlig drink.

Läs mer »