Poli Bomb - en självklar klassiker i påsk.

Poli Bomb är precis lika självklar på påsken som den är på julbordet. Denna ägglikör av högsta kvalitet från anrika grappatillverkaren vill du inte missa.

Poli Bomb ägglikör

Prestigefyllda grappaproducenten Poli har länge varit en av de starkast lysande stjärnorna på den italienska sprithimlen - speciellt när det kommer till kvalitet, tradition och hantverk. En av dessa är Poli Bomb – världens bästa ägglikör enligt spritexperterna Calle Magnusson och Patrik Tapper på Anora.

- Detta är en ägglikör som med sin otroligt höga kvalitet på ingredienser och fantastiskt goda smak kommer ändra hela din uppfattning av vad en ägglikör kan och bör vara, säger Patrik Tapper, Brand Manager på Anora.

Det familjeägda företaget har producerat grappa av högsta kvalitet i 125 år och kammat hem otaliga priser. Det många däremot inte vet är att Poli, utöver att göra sprit av pressresten från druvor, även producerar en rad andra fantastiska produkter.

Poli Bomb har fått sitt namn från den klassiska varma drinken "Bombardino", en drink som är mycket populär i alperna och innehåller ägglikör, brandy och grädde. 

Basen i Poli Bomb består av familjen Poli´s klassiska grappa som blandas med äggulor, socker och en skvätt mjölk till denna klargula ljuvlighet. Många hävdar att det smakar som sockerkakssmet för vuxna.

Poli Bomb

225,00 kr


Klassisk, krämig ägglikör med härligt klargul färg. Söt och krämig arom med smak av ägg och toner av vanilj. Poli Bomb tillverkas enligt ett traditionellt recept från Bassano, som kräver användning av färska ägg, mjölk, socker och det mest symboliska destillatet från området: Grappa.

Jacopo Poli, som idag tagit över verksamheten efter sin far, hade som första arbetsuppgift på destilleriet att hämta ägg och separera gulor som sedan användes i ägglikören.

Poli Bomb dricks såklart året runt men passar ändå lite extra bra under påsken när du behöver något som är både festligt och fint att bjuda på. Den vackra gula färgen är ju perfekt på påskbordet.

Kända drinkar att göra på ägglikör förutom Bombardino är förstås 80-talsklassikern Snowball!

Drinkar med Poli Bomb:

Grappa Sour

Grappa Sour.


Pisco Sour har du säkert hört talas om, men har du provat en Grappa Sour någon gång? Pisco och grappa delar smakprofil, här hittar du receptet.

Läs mer »
Jacopo Poli 1898

Jacopo Poli


Jacopo Poli är familjägt och är världsledande på grappa. De tillverkar grappa i Veneto i Italien är kända för att vara både traditionella och nyskapande.

Läs mer »