Poli Bomb - en alpin klassiker.

Äntligen lanseras Poli Bomb på Systembolaget! Denna ägglikör av högsta kvalitet från anrika grappatillverkaren Poli går att beställa fr.o.m. den 20 mars 2023.

Poli Bomb ägglikör

Nu släpps Poli Bomb - en alpin klassiker!

Prestigefyllda grappaproducenten Poli har länge varit en av de starkast lysande stjärnorna på den italienska sprithimlen - speciellt när det kommer till kvalitet, tradition och hantverk.

Det familjeägda företaget har producerat grappa av högsta kvalitet i 125 år och kammat hem otaliga priset. Det många däremot inte vet är att Poli, utöver att göra sprit av pressresten från druvor, även producerar en rad andra fantastiska produkter.

En av dessa är Poli Bomb – världens bästa ägglikör enligt spritexperterna Calle Magnusson och Patrik Tapper på Anora.

"Detta är en ägglikör som med sin otroligt höga kvalitet på ingredienser och fantastiskt goda smak kommer ändra hela din uppfattning av vad en ägglikör kan och bör vara", säger Patrik Tapper, brand manager på Anora.

Produkten har fått sitt namn från den klassiska varma drinken "Bombardino", en drink som är mycket populär i alperna och innehåller ägglikör, brandy och grädde. 

Basen i Poli Bomb består av familjen Poli´s klassiska grappa som blandas med äggulor, socker och en skvätt mjölk till denna klargula ljuvlighet. Många hävdar att det smakar som sockerkakssmet för vuxna.

Jacopo Poli, som idag tagit över verksamheten efter sin far, hade som första arbetsuppgift på destilleriet att hämta ägg och separera gulor som sedan användes i ägglikören.

Poli Bomb dricks såklart året runt men passar ändå lite extra bra under skidsäsongen och påsk då både ägg och utförsåkning är på tapeten.

Kända drinkar att göra på ägglikör förutom Bombardino är förstås 80-talsklassikern Snowball!

Poli Bomb finns att beställa på Systembolaget från och med den 20 mars 2023.

Drinkar med Poli Bomb

Bombardino

 • 6 cl Poli Bomb, uppvärmd (koka ej)

 • rör i 2 cl cognac, rom eller whiskey

 • toppa med lättvispad grädde och ev. riven muskot eller kanel

Tigerkaka Shot

 • 4 cl Poli Bomb

 • 2 cl Fireball

 • toppa med lättvispad grädde och kanel

Snowball

 • 6 cl Poli Bomb

 • 1 cl limejuice

 • toppa med Sprite i ett högt glas med is

 • rör runt så att drinken blandas ordentligt

 • servera.

Poli Bomb

218,00 kr


Klassisk, krämig ägglikör med härligt klargul färg. Söt och krämig arom med smak av ägg och toner av vanilj. Poli Bomb tillverkas enligt ett traditionellt recept från Bassano, som kräver användning av färska ägg, mjölk, socker och det mest symboliska destillatet från området: Grappa.

Grappa Sour

Grappa Sour.


Pisco Sour har du säkert hört talas om, men har du provat en Grappa Sour någon gång? Pisco och grappa delar smakprofil, här hittar du receptet.

Läs mer »
Jacopo Poli 1898

Jacopo Poli


Jacopo Poli är familjägt och är världsledande på grappa. De tillverkar grappa i Veneto i Italien är kända för att vara både traditionella och nyskapande.

Läs mer »