Skåla in julen med-Aalborg Jule Akvavit 2023.

1 november släpptes årets Aalborg Jule Akvavit vars recept varit detsamma sedan lanseringen 1982. Däremot får flaskan en ny dekor inför varje jul samtidigt som flaskformen uppdateras vart tredje år.

Aalborg Jule Akvavit 2023.

OBS! 2023 års utgåva av Aalborg Jule Akvavit är slutsåld.

Den nordiska traditionen att dricka akvavit till måltiden slog igenom stort under 1800-talet. När Aalborg skapade sin julakvavit återupplivades därför den historiska danska akvaviten i både styrka och smak. Resultatet blev en framgångssaga som lever vidare fyrtio år senare. Årets tema bygger på samhörigheten under julen genom en design med sammanflätade hjärtan. Från och med den 1 november kan du lägga vantarna på årets flaska.

En hyllning till akvavit

Aalborg Jule Akvavit skapades som en direkt hyllning till 1800-talets akvavit och storhetstiden för kryddat brännvin. Alkoholstyrkan är därför exakt 47,4 procent alkohol vilket var dansk standard under den tiden. Akvaviten har även fått en ren och tydlig smak av kummin som var populärt under perioden. – Aalborg Jule Akvavit är en alldeles speciell snaps som, tack vare sin distinkta men samtidigt tidlösa smak, fått en trogen följarskara, säger Malin Ollas som är Product Manager på Anora. Det är även en av de nordiska akvaviter som vunnit flest priser i internationella sprittävlingar vilket bekräftar dess exceptionella kvalitet.

En akvavit som passar till sälta

Aalborg Jule Akvavit är kryddad med kummin, dillfrön och koriander vilket även ger tydliga toner av apelsin och mandel i eftersmaken. Den robusta karaktären gör att akvaviten passar bäst till rätter med hög sälta så som sill, skinka, Janssons Frestelse och blåmögelostar. Serveringen sker helst i ett snapsglas på fot med en temperatur på 6 till 8 grader.

Lanseringen av Aalbord Jule Akvavit 2023 sker på Systembolaget 1 november. Priset är 309 kronor för 70 cl och artikelnumret 11262.