Bittern Fernet-Branca - provning online.

Fernet-Branca, en klassisk italiensk bitter med fler än 27 kryddor från fyra kontinenter.

Fernet-Branca

En italiensk bitter med tydlig smak av malört som innehåller mer än 27 kryddor från fyra kontinenter. Det exakta receptet har hållits hemligt sedan starten och mixturen bygger på gamla läkeörter. Drycken lagras i minst tolv månader på ekfat och är faktiskt den enda bittern som får en så lång och varsam åldring.

Upphovsmannen hette Bernardino Branca, en man ur Milanos borgerskap. Han var självlärd apotekare och blandade ihop en sjukdomsbotande mixtur som han testade på sin familj med goda resultat. Namnet Fernet tros syfta på en svensk doktor som ska ha blivit 104 år.

Provningen leds av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson och Patrik Tapper som är varumärket Fernet-Brancas ambassadör i Sverige.

Fernet-Branca är en av världens mest kända bitters och ska finns i lager på alla Systembolagsbutiker. Vi kommer omsorgsfullt gå igenom och smaka Fernet-Branca, men även presentera nya områden och tillfällen där Fernet-Branca sitter som handen i handsken.

Vi provar:

Fernet-Branca, 500ml

249,00 kr


Fernet-Branca är kanske mest känd som "digestivo", matsmältaren att dricka efter en stor och kraftig måltid, än som bitter. På senare år har den också blivit populär som "shot" till ett glas öl.

Se hela provningen här: