Tolvårig single malt whisky från Tobermory.

Destilleriet på Isle of Mull stängdes i tre år på grund av en omfattande renovering men när de öppnade igen firade de med en ny whisky, nämligen Toberymort 12 YO. 

Tobermory 12 YO

Orten Tobermory har en fängslande charm som helt enkelt är unik. Detsamma gäller whiskyn som representerar öns virvlande dimma, havets salt, århundraden med myter och legender. Tobermory Distillery producerar två distinkta singel malts som görs under halva året vardera: den icke-torvade, fruktiga Tobermory och den kraftigt torvade (30 - 40 ppm fenol), mer robusta och rökiga Ledaig.

Tobermory, som grundades 1798, är The Isle of Mull enda destilleri och ett av de äldsta kommersiella destillerierna i Skottland. Tobermorys förflutna är lika färgstarkt som stadens strandpromenad. En historia präglad av nedläggningar och ekonomiska problem har vid mer än ett tillfälle hotat dess existens. Med kreativitet och engagemang, har Tobermory överlevt motgångarna.

Destilleriet stängdes tidigare under tre år för en välbehövlig renovering, men när de öppnade igen lanserade de även en ny tolvårig whisky som finns i Systembolagets beställningssortiment. 

Tobermory 12 YO i beställningssortimentet:

Tobermory 12 YO

639,00 kr


En single malt med smak av söt apelsin, citrus, krämig karamell och rik vanilj med kryddigt inslag av kanel och kryddnejlika. Avnjuts allra bäst rumstempererad.