3 rosa bubbel med vårkänslor.

Nu är jul och nyår förbi och vi blickar framåt med längtan efter värme och grönska. Här tipsar vi om tre rosa mousserande viner som ger hopp om vår och sommar!

3 mousserande roséviner till våren.

Medan vintern ofta förknippas med mustiga grytor och kraftiga rödviner är våren och sommaren rosévinets tid. För dig som tröttnat på snö, is och kyla kommer här några tips som ger vårkänslor på riktigt.

3 rosa bubbeltips

Till att börja med vill vi tipsa om Platino Pink Moscato - ett spanskt mousserande vin gjort av druvan moscato. Det här bubblet har låg alkoholhalt, 7%, och passar utmärkt som sällskapsdryck, att blanda goda drinkar med eller att servera till desserter med frukter och bär.

Platino Pink Moscato

74,00 kr


Skåla in våren och sommaren i ett sött mousserande rosévin som Platino Pink Moscato. Här finner du en fräsch och blommig doft med inslag av röda bär och örter och en söt smak med inslag av citrus och litchi.

För att fira Tulpanens dagen den 15 januari eller bara ta hem lite blommor på flaska - testa Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé. Passar även finfint som gå bort-present tack varen den vackra flaskdesignen! Passar bland annat som välkomstdrink ihop med dessa trevliga tilltugg.

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé

77,00 kr


Förutom till fördrink passar denna cava även till lättare köttanrättningar och fisk. Smaken i Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé är fruktig med inslag av röda bär, bakade jordgubbar och granatäpple.

Sist men verkligen inte minst: En rosa champagne till de riktigt festliga tillfällena! Här finner du en hel korg av olika röda frukter och bär i smak och doft.

"En rund, rik och bussig roséchampagne med bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, äpple, smultron, blommor, krita och mineraler." Så skrev Dina viner om champagnen i januari 2023.

Champagne Bauchet Rosé Séduction

299,00 kr

351,00 kr


Glöm snön och kylan och skåla i ett glas rosa champagne! Champagne Bauchet Rosé Séduction bjuder förutom röda bär och fruker även på en lätt rökig mineralitet i smaken och toner av brioche och solrosfrön.