3 rosa bubbel när du får vårkänslor.

Nu är jul och nyår förbi och vi blickar framåt med längtan efter värme och grönska. Här tipsar vi om tre rosa mousserande viner som ger hopp om vår och sommar!

3 mousserande roséviner till våren.

Medan vintern ofta förknippas med mustiga grytor och kraftiga rödviner är våren och sommaren rosévinets tid. För dig som tröttnat på snö, is och kyla kommer här några tips som ger vårkänslor på riktigt.

3 rosa bubbeltips

Till att börja med vill vi tipsa om Platino Pink Moscato - ett spanskt mousserande vin gjort av druvan moscato. Det här bubblet har låg alkoholhalt, 7%, och passar utmärkt som sällskapsdryck, att blanda goda drinkar med eller att servera till desserter med frukter och bär.

Platino Pink Moscato

79,00 kr


Skåla in våren och sommaren i ett sött mousserande rosévin som Platino Pink Moscato. Här finner du en fräsch och blommig doft med inslag av röda bär och örter och en söt smak med inslag av citrus och litchi.

För att fira Tulpanens dagen den 15 januari eller bara ta hem lite blommor på flaska - testa Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé. Passar även finfint som gå bort-present tack varen den vackra flaskdesignen! Passar bland annat som välkomstdrink ihop med dessa trevliga tilltugg.

Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé

90,00 kr


Förutom till fördrink passar denna cava även till lättare köttanrättningar och fisk. Smaken i Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé är fruktig med inslag av röda bär, bakade jordgubbar och granatäpple.

Sist men verkligen inte minst: En rosa champagne till de riktigt festliga tillfällena! Här finner du en hel korg av olika röda frukter och bär i smak och doft. André Clouet Brut Rosé görs uteslutande av Pinot Noir från firmans vingårdar i Bouzy och Ambonnay, båda klassade som grand cru vilket är ambitiöst med tanke på att det är en måttligt prissatt cuvée.

André Clouet Brut Rosé

435,00 kr


Färgen är svagt rosa och doften medelstor och påfallande elegant i en stram och svalt bärig stil med finstilta nyanser av blodgrapefrukt, röda äpplen, smultron och nygräddat vetebröd. Smaken är lätt till medelfyllig, charmerande fruktig men torr med en len textur och frisk syra.