Recept på våriga snittar! Halloumivåfflor med 3 toppings: pepparrots- och färskoströra, avokado- och mangoröra med lax samt räkröra med chili och ingefära.
När jag för första gången testade att göra halloumivåfflor tänkte jag att dessa måste göra sig ypperligt att använda som bas när man ska göra snittar. Och det skulle visa sig vara helt sant! Liksom krispigt, salt och lite sprött. Dessutom otroligt lätt att göra.
Idag var jag sugen på fräscha snittar, som man kan vara såhär på våren. Den ena röran består av färskost och pepparrot som toppas med krispigt äpple och den andra innehåller avokado och mango, toppad med kallrökt lax och sparris. Den tredje, som är för god för att inte få vara med, är en krämig räkröra med smak av chili och ingefära. Alla passar perfekt tillsammans med de krispiga halloumivåfflorna.Till mina härliga snittar passar ett bubblande glas med Jaume Serra Tulip Cava fint. Ett bubbel med härliga inslag av äpple, citrus och blommor.
Riv halloumi grovt på ett rivjärn.
Pudra över potatismjöl och blanda väl.
Fördela den rivna halloumin i ett varmt våffeljärn och grädda dina halloumivåfflor gyllene.
Blanda samman färskost med riven pepparrot och salt.
Bred ut detta på 3 eller 4 av dina halloumihjärtan.
Finhacka ett grönt äpple och fördela över färskosten.
Tvätta och skiva rädisorna tunt.
Toppa dina snittar med de skivade rädisorna och en kvist färsk dill.
Mosa avokadon med hjälp av en gaffel.
Skär mangon i små bitar och blanda i avokadon tillsammans med salt och lime.
Skala och finhacka löken. Blanda i den.
Koka sparrisarna i lättsaltat vatten tills de mjuknat något. Skär i bitar.
Finhacka laxen och blanda med sparrisen.
Bred ut avokado- och mangoröran på 3-4 av dina halloumihjärtan.
Toppa snittarna med sparris och lax.
Hacka räkorna och lägg i en skål.
Skala och finhacka löken och chilin.
Blanda i räkorna tillsammans med crème fraîche, majonnäs, dill, ingefära, lime, salt och peppar. Gör gärna röran en dag i förväg så smakerna riktigt hinner utvecklas.
Bred ett lager räkröra på 3-4 halloumihjärtan. Toppa gärna dina snittar med någon hel räka och lite färsk dill.
Spanien
94 kr
Doften i Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé är medelstor med inslag av röda bär, solmogna hallon, granatäpple, blommor och en fläkt av rostat bröd. Smaken är fruktig med inslag av röda bär, bakade jordgubbar och granatäpple.
Recept: Linnéa Seidel
De spanska mousserande vinerna Cava är populära över hela världen. Dryckesexperten Mats berättar om hur Cavan kom till, hur den tillverkas och vilka druvor som används. Du får också tips på god Cava i olika prisklasser som finns på Systembolaget.
Läs merJaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé är ett mousserande rosévin i en vacker flaska som blir till en tulpanbukett när du vänder upp och ned på den.
Läs merHär får du tips på hur du enkelt kan hotta upp din sangria. Genom att tillsätta riktigt kallt mousserande får du en härligt somrig fördrink.
Läs merBjud på klassiska munsbitar med Västerbottensost och en lyckad kväll har fått sin början!
Läs mer