Don Simon – sangria för alla smaker.

Det är skillnad på sangria och sangria - åtminstone bland de läckra färdigblandade vinerna från Don Simon. Oavsett tillfälle har de en läskande sangria som passar i glaset.

Sangria från Don Simon.

Don Simon har funnits på den svenska marknaden i många år och är idag det varumärke svenskarna starkast förknippar med just sangria. Inte konstigt med tanke på att den kommer från Spaniens största vinhus.

J. García Carríon, som producerar Don Simon Sangria, grundades 1890 i Jumilla i Spanien av José García-Carrión. Sedan dess har J. García Carríon blivit det största vinföretaget i Europa och dessutom det femte största i världen. De exporterar till 130 länder på fem kontinenter och äger bland annat vingårdar och vinerier i tio spanska D.O-områden: Rioja, Ribera del Duero, Cava, Penedès, Valdepeñas, La Manca, Jumilla, Rueda och Toro.

I Sverige är Don Simon mest känd just för sin sangria, men i Spanien säljer de förutom vin också juicer, nektar, soppor och buljonger.

Sangria för alla tillfällen

Don Simons klassiska röda sangria är läskande och kryddig, söt och fruktig. Serveras väl kyld, gärna i en kanna med bitar av färsk frukt och is. Drycken kommer på smidig enliters PET-flaska och har en alkoholhalt på 11 procent.

Don Simon Sangria, 1 liter

91,00 kr


Den populära Don Simon Sangria har en fruktig och kryddig doft med inslag av apelsinskal, körsbär, kanel och citron. Smaken är fruktig, kryddig och söt med inslag av apelsin, kanel, mörka körsbär och citron.

I sangriasortimentet finns även en en ekologisk sangria, Don Simon Sangria BIO. Den görs med ett rödvin som är smaksatt med ekologiskt socker, frukter och kanel. Med fördel serveras sangrian i ett stort glas fyllt med is samt färska frukter och bär som apelsin, äpplen och solmogna jordgubbar. En sann smak av sommar!

Don Simon Sangria Bio säljs i Systembolagets ordinarie sortiment och kommer i en tetraförpackning med lågt klimatavtryck.

Don Simon Sangria BIO

69,00 kr


Fruktig, kryddig och rosenröd sangria som är ekologisk. Dessutom presenteras den i en tetra gjord av papp som är en klimatsmartare förpackning.

Är du sugen på en vit sangria finns den här i sortimentet från och med den 17 april. Denna vita sangria har karaktäristiska smaker av apelsin, kanel och citrus och kommer i en 1,5-liters PET-flaska med pant. Alkoholhalten ligger på milda sju procent vilket gör den perfekt när du vill ha något lättdrucket i solen.

Don Simon Sangria Blanca 1,5 liter PET-flaska

86,00 kr


Fruktig och kryddig doft med inslag av apelsin, citron och kanel. Smaken är söt med trevliga toner av apelsin, citrusfrukter och kanel.

Sist men inte minst har vi Don Simon Premium Sangria, som lanseras i beställningssortimentet den 12 maj 2023. Denna lyxiga sangria kommer i en elegant och somrig flaska och är fräsch, god och håller hög kvalitet.

Den har en omsorgsfull blandning av kryddor, frukt och socker, samt en lätt kolsyra. Sangrian har en välbalanserad doft av mörka bär, körsbär, citron, kanel, kryddpeppar, vanilj och frukt. Smaken har en trevlig sötma som piggas upp av den lätta kolsyran. I den fruktiga eftersmaken finner man inslag av mörka bär, pomeranskryddor och frukt. 

Don Simon Premium Sangria

75,00 kr


Njut av sommaren med ett glas riktigt bra sangria! Servera den kall med mycket is och garnera med färska frukter eller bär. Don Simon Premium Sangria passar även bra till mat som har en tydlig sötma.