Lär dig sabrera.

Imponera på dina vänner genom att sabrera din flaska med en vanlig kökskniv. Det är enklare än du tror men håll dig gärna utomhus. Här lär du dig hur!

Sabrering

1. Kyl flaskan väl.

2. Ta bort folien runt flaskhalsen och ta försiktigt bort grimman (ståltråden) runt korken.

Ta bort folien runt flaskhalsen och ta försiktigt bort grimman

3. Hitta en av de två fogarna i glaset längs flaskans sida.

Hitta en av de två fogarna i glaset längs flaskans sida.

4. Håll i flaskan ordentligt, med armen utsträckt och placera tummen i flaskans botten. Se till att halsen är riktad i trettio graders vinkel uppåt från det horisontala läget och att du inte riktar flaskan mot någon eller något.

5. Lägg kniven platt längs flaskans fog med den vassa kanten riktad mot flaskans botten, redo att glida med kraft mot ringen längst upp.

Lägg kniven platt längs flaskans fog

6. Kraften när du slår emot denna ring med kniven förstärks genom flaskans inre tryck så att korken flyger iväg. Det ger ett fint snitt på flaskans hals utan risk för glassplitter i drycken.

7. Skål!

Kraften när du slår emot denna ring med kniven förstärks genom flaskans inre tryck så att korken flyger iväg

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

429,00 kr


Denna välbalanserade champagne har en frisk och elegant smak med behaglig mousse och lång angenäm eftersmak med toner av citrus, mineral, bröd, mandel och ett stråk av honung.