Häng med på asieninspirerad matlagning i sommar!

Välkommen på asieninspirerade cookalongs och/eller matlagningsstunder med kända kockar och YOKO under sommaren!

Cookalong kockar

I sommar välkomnar YOKO till asieninspirerade matlagningsstunder med kända kockar som kreerat spännande recept från olika hörn av asien. Ni kommer att få möta dem på deras egna Instagram stories eller reels under v23-24 och v27-29. Följ dem genom att klicka på deras namn i artikeln.

Vendela Wikström

Vendela Wikström, köksmästare på Tegelbacken. Driver Instagramkonto där hon delar med sig av gedigen kunskap om matlagning och inspiration från alla delar av Asien.

Sänder onsdag 8 juni, @vendelawho

Missade du Vendelas livesändning kan du se den i efterhand på hennes story.

Vendela Wikström

Filip Poon

Filip Poon driver en av Sveriges största mat och recept kanal på både Youtube och Tiktok. Han är kokboksförfattare, tv- kock och brinner för det asiatiska köket. Just nu är han aktuell med sin nya kokbok "Asiatiska Favoriter”.

Sänder onsdag 15 juni, @filippoon

Missade du Filips livesändning kan du se den i efterhand på hans story.

Filip Poon

foto:  Matilda Lindeblad 

Christin Kashou

Christin Kashou, sous chef på restaurang Surfers i Stockholm och vinnare av Sveriges mästerkock 2021.  ”Jag älskar mat och vin i kombination och därför håller jag just nu på att utbilda mig till sommelier.” 

Sänder onsdag 6 juli, @christinkashou

Missade du Christins livesändning kan du se den i efterhand på hennes instagram.

Christin Kashou

Jonas Svensson

Jonas Svensson, ambassadör för YOKO, kock och krögare på Miss Voon och GOMA Gastropub med passion för det asiatiska köket och att hitta fina kombinationer av mat och dryck.

Sänder onsdag 13 juli, @kockjonas - se hans recept på grillad havsabborre här!

Jonas Svensson

Jimmy Guo

Med sin nyfikenhet för spännande smakupplevelser hämtar Jimmy Guo inspiration från världens alla hörn med en förkärlek för det asiatiska. I höst är han aktuell med sin kokbok “Mitt kinesiska skafferi" som är en guide till det kinesiska köket.

Sänder måndag 19 juli, @jimmyguo - Se hans recept på krispiga nudlar med räkor här!

Jimmy Guo
Bulgogi - Vendela Wikström cookalong med YOKO

Bulgogi.


Vendela Wikström är köksmästare på Tegelbacken och delar även med sig av asiatiskt matlagning på sin Instagram. Här har hon tagit fram recept på bulgogi som passar ypperligt till YOKO Riesling.

Läs mer »