Vi är alltid lika spända på att få veta vilken smak och destination Blossas årgångsglögg kommer att ha. Förra året var det hallon och humle i Gamla Stan, i år har vi precis nåtts av nyheten att glöggen rest till Skottland och fått rökiga toner från whisky och sälta från alger.
Men när det kommer till kritan och det blir dags för glöggmys är det den klassiska rödvinsglöggen som köps hem. Den är grunden för glöggfikat, ett måste inför julfirandet. Men att smaksätta rödvinsglögg som Blossa gjort med vitvinsglögg i över 20 år är inte så lätt.
– Eftersom att vi inte använder artificiella aromer utan endast naturliga ingredienser har det historiskt varit svårare att hitta smaker som blir tydliga nog i en röd glögg, som ju smakar så mycket i sig själv. Men efter många idérundor och provsmakningar har vi nu kommit fram till en kombination som fungerar väldigt bra och som vi tror kommer att gå hem, säger Sophia Natt och Dag, blender på Blossa.
Och denna kombination är saffran och apelsin!
Två klassiska julsmaker i nya Blossaglöggen
Denna nya rödvinsglögg kombinerar alltså två redan älskade julsmaker. Saffran är en av våra mest exklusiva och populära kryddor, och vi svenskar har en lång tradition av att använda i kryddan i julbaket. Även apelsiner är en populär julfrukt, inte minst för att det är då de är i säsong. I glöggen ger saffran en varm rund smak och apelsinen bidrar med fräschör från dess zest.
– Våra smaksatta glöggar är mycket uppskattade, men en av de vanligaste frågorna vi får är om vi inte kan göra fler röda varianter, säger Emelie Eriksson, Senior Brand Manager på Blossa. Vi är jätteglada att kunna bemöta efterfrågan med ett så otroligt välsmakande alternativ som förhoppningsvis inte ska göra någon julfantast besviken.
Blossa Glögg Saffran & Apelsin finns både med 10 procent alkohol och som alkoholfri. Bäst serverar du den varm, som klassisk rödvinsglögg. Som tilltugg kan du med fördel servera en bit ost och apelsinmarmelad.
Blossa Saffran & Apelsin Vinglögg
En julig smaksensation där Blossas karaktäristiska glöggkryddor förenas med rund saffran och fräsch apelsin. Servera gärna varm med en bit och och apelsinmarmelad.
Vinglöggen finns i Systembolagets beställningssortiment från den 25 september. Den alkoholfria varianten finns i utvalda matbutiker.