Glöet Tropical – ekologisk nyhet med toner av passionsfrukt.

Glöet har hittills förknippats med glögg – eller "sparkling glögg" för att vara exakt. Men nu tar man ett steg in i sommaren med ett stilla vin med smak av tropiska frukter. Glöet Tropical Fruits Organic lanserades 1 juni, i en klimatsmart PET-faska.

Glöet Tropical Fruits Organic.

När vi tänker på smaksatta viner är det kanske just glögg, och möjligtvis sangria, som poppar upp i tankarna. Men Glöet tar nu steget längre med denna nyhet.

Glöet Tropical Fruits Organic är alltså ett vitt vin som får tropiska vibbar med toner av passionsfrukt, jordgubbar samt en frisk fläkt av mango och apelsin. Ett okonstlat vin med en aning restsötma som på ett fint sätt balanserar upp syran. Med en alkoholhalt på endast tio procent blir detta en perfekt sommardrink för semesterns avslappnade stunder, eller en läcker fördrink till grillkvällen.

– Det är väldigt kul att introducera ett smaksatt vin då det är en trend som håller i sig. Den här smaksensationen passar utomordentligt bra serverad på en bädd av is i ett stort vinglas, eller varför inte i en champagnekupa? Dekorera med en skiva passionsfrukt alternativt en jordgubbe eller två för den extra sommarkänslan, eller blanda den med andra valfria ingredienser till en somrig drink, säger Caroline Grundström, Brand Owner på Anora.

Tropiska smaker i smidig PET-flaska

En annan trend inom vinvärlden är klimatsmarta förpackningar och även här levererar Glöet Tropical Fruits Organic. Det gör den inte bara bättre för miljön utan också lättare att ta med på picknicken eller i husbilen. Den somriga etiketten i rosa och gula toner blir dessutom en fin detalj på det dukade sommarbordet!

Glöet Tropical Fruits Organic

99,00 kr


Glöet Tropical Fruits Organic är en ekologiskt nyhet i kategorin smaksatta viner. Ett stilla, vitt vin med toner från passionsfrukt och jordgubb – en perfekt välkomstdrink att servera väl kyld till gästerna för sommarens grillkvällar.

Glöet Tropical Fruits Organic är en somrig nyhet som lanserades i fasta sortimentet 1 juni och finns i alla Systembolagsbutiker över hela Sverige.

03.06.2024