Glou-Glou – okonstlat vin fullt av kryddor och frukt.

Den 1 september lanserades Glou-Glou Corbières i det fasta sortimentet – en fransk skapelse framtagen för att vara pricken över i till dina avslappnade pratstunder och middagar.

Glou-Glou Corbières.

För dig som uppskattar kryddiga, fruktdrivna och okomplicerade röda viner kan vi rekommendera nya Glou-Glou Corbières. Namnet Glou-Glou kan nästan översättas till "glugg-glugg" och är en vink till hur lättdrucket och inbjudande vinet är.

När du vill ha ett gott sällskapsvin med en nerv för njutning bjuder Glou-Glou på toner av färska örter, viol och svartpeppar samt smaker som björnbär, skogshallon och plommon.

Glou-Glou Corbières består av de för Corbières områdestypiska druvorna syrah (65%), mourvèdre (20%) och grenache (15%) och har lagrats i ståltank innan det har buteljerats på en PET-flaska med lägre klimatavtryck. Vinet är dessutom ekologiskt odlat och är framtaget som ett samarbete mellan svenska vinimportören Quaffable Wines och franska vinhuset Les Vignobles Boissier.

Ursprungstypiska franska viner

De som tagit fram vinet på Les Vignobles Boissier är syskonparet Mélanie och Alexandre. De är den fjärde generationen som jobbar inom vinvärlden och deras specialitet är personliga och ursprungstypiska viner från södra Frankrike som speglar den karaktäristiska terroiren.

Corbières är en appellation i regionen Languedoc-Rousilllon i södra Frankrike. Mest känt är området för sina röda viner men det produceras även vita och roséviner. Druvor som odlas här är bland andra grenache, carignan, syrah, cinsault och mourvèdre. Dessa viner har en tendens att vara robusta och karaktärsfulla, med smaker som ofta inkluderar mörka bär, kryddor och ibland jordiga toner.

Glou-Glou Corbières hittar du fr.o.m. den 1 september i Systembolagets fasta sortiment.

Glou-Glou Corbières

112,00 kr


Ett lättdrucket vin som är både fruktigt och generöst, med smak av skogshallon, björnbär, röda körsbär och plommon samt toner av svartpeppar och färska örtkryddor. Passar både till rätter med fläsk eller lamm och till vegetariska anrättningar.

01.09.2023
Syrah, vindruvor på vingård.

Shiraz och Syrah – samma populära druva.


När du går förbi Frankrike-hyllan på Systembolaget så kan du ibland se flaskor med druvan ”Syrah” på etiketterna. Vandrar du vidare mot Australien så är det vanligt att etiketterna pryds med ”Shiraz”. Visste du att det är samma druva? Här berättar vi mer.

Läs mer »