Sköna hönan - nykläckt nyhet bland de vita boxvinerna.

Den 11 april lanseras ett nytt friskt rieslingvin på box i Systembolagets beställningssortiment. Sköna hönan är precis det fruktiga vin vi längtar efter att sippa på i vårsolen!

Sköna hönan Riesling box, 3 liter.

Påsken är nu över och just i år kan vi med säkerhet påstå att ägget kom före hönan. Det nya, läckra rieslingvinet Sköna hönan kommer istället lagom till våren, i klimatsmart boxförpackning.

Sköna hönan är ett roligt och kravlöst vin utan pretentiösa krusiduller. Ett friskt och fruktigt vin med tydliga toner av syrliga äpplen, päron och persikor samt med diskreta inslag av grapefrukt och blommor. Vinet passar ypperligt att servera väl kylt som det är, kanske som fördrink. Men tack vare restsötman passar vinet även finfint till maträtter med chilihetta - en perfekt smakkombination!

Riesling från Moldavien

Riesling är en druva som kan komma i många skepnader. Det finns både knastertorra viner med överhängande syra och de riktigt honungssöta varianterna. Kanske är det därför riesling har blivit en sådan favorit bland konsumenterna? Det finns ett vin som passar oavsett vad du tycker om.

Sköna hönan Riesling är gjort på druvor från Moldavien – ett kanske inte så känt vinland för oss svenskar. I förhållande till sin yta är dock Moldavien ett av världens största vinländer och här har man odlat vin sedan romartiden.

– Det är kul att kunna presentera ett rieslingvin med druvor från Moldavien som är ett land med väldigt lång tradition av att producera viner. Drick det rätt upp och ned som det är utan krusiduller, säger Monia Jensen, Senior Business Development Manager på Anora.

Sköna hönan Riesling lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 11 april 2023.