Juldesserter! 12 goda efterrätter till jul.

Ingen jul utan sött! Här har vi samlat några efterrätter till jul som passar antingen som desserter på julbordet eller enskilda efterrätter att servera gästerna.

Efterrätter till jul.

Julens efterrätter och desserter utgör en söt och efterlängtad avslutning på det festliga måltidsspektaklet. Traditionella julkryddor som kanel, ingefära, kardemumma och nejlika dominerar många av dessa läckerheter. Pepparkaka, saffran, mandel och tranbär är också vanliga inslag i de söta kreationerna, liksom apelsin.

När du planerar julens desserter är det bra om det är något du kan göra i förväg så gott det går. På själva julafton vill du inte behöva göra annat än att ställa fram efterrätten eller på sin höjd vispa grädde till.

Är någon i sällskapet vegan? För att göra en dessert vegansk kan du ersätta animaliska produkter som smör eller grädde med växtbaserade alternativ såsom kokosgrädde eller mandel- eller cashewsmör. Dessa alternativ kan bibehålla krämighet och rika smaker utan att förlora den autentiska känslan.

Efterrätter till jul - ett sött avslut

Tänk också på att julens dessert är det sista man äter efter ett ofta rätt omfattande julbord eller en julmiddag och de flesta är vid det här laget väldigt mätta redan. Därför kan du minska portionerna något om det är en efterrätt du tänker servera vid bordet. Gör du flera desserter och ställer fram på julbordet är det också bra om man kan ta bara en liten bit av varje sötsak - man vill ju få chans att smaka på det mesta! OCH: Glöm inte ett gott dessertvin till!

Lycka till och god jul!