Nyårsdesserter! 12 läckra efterrätter till nyår.

Ingen nyårsmiddag utan en riktigt god dessert! Här har vi samlat nyårsdesserter som passar både dig som vill anstränga dig lite extra och för dig som vill servera en god men enkel efterrätt innan tolvslaget.

Vinkokta äpplen med mascarponekräm.

För många av oss avslutas året med en god middag - vissa på hemmaplan, andra på restaurang eller som gäst hos goda vänner. Men gemensamt är nog att man vill ha något extra gott på tallriken - och i glaset. Nyår är alltså det perfekta tillfället för en festlig dessert.

Efter jul har vi tröttnat på pepparkakor, lussebullar och smågodis - men en väl gjord efterrätt går fortfarande ner. Vill du göra något som inte tar alltför lång tid men ändå imponerar kanske en pannacotta kan vara ett alternativ. Vill du bara ha något riktigt snabbt och lättfixat kan du exempelvis ställa fram en marängsviss-buffé och låta gästerna själva välja sina favoriter till en god vaniljglass. Gino - ugnsgratinerade frukter och bär med vit choklad - är också tacksamt för kocken som inte riktigt har tid.

Nyårsdesserter med lite extra lyx

Vill du däremot bjuda på något lite extra lyxigt och härligt på årets sista middag finns det gott om läckra recept på chokladfondanter, cheesecakes, tårtor och mousser bland annat som verkligen låter dina bakkunskaper skina.

Här nedan har vi samlat några av våra favoritrecept när det kommer till efterrätter till nyår. Desserter som verkligen får det att vattnas i munnen och som kommer att imponera på den mest svårflörtade gästen!

Glöm heller inte att utförandet av desserten gör mycket för helhetsintrycket - lägg lite extra kärlek på att dekorera med färska bär, en kvist av någon färsk krydda eller kanske spritsade toppar av grädde eller mousse.

Lycka till och gott nytt år!