Saffransplättar med lättvispad grädde och tranbärssylt.
Vad är väl en jul utan saffran? Linnéa har gjort ett recept på fantastiskt goda saffransplättar som passar perfekt som tilltugg till glöggen och kan göras i förväg.
Läs mer »Glögg har väldigt starka smaker och kryddor och det kan vara svårt att veta vilken mat, tilltugg eller snacks som matchar bäst. Här har vi samlat några favoritrecept till vinterns glöggmingel!
Glöggsäsongen är igång och vi samlas gärna med nära och kära med en kopp varm rödvinsglögg – eller varför inte ett glas väl kylt glubbel? Oavsett vilken glögg du väljer och hur du vill servera den så kan det vara trevlig med lite goda tilltugg eller snacks till glöggen. Pepparkakor och lussebullar i all ära, men det finns faktisk en himla massa goda saker som matchar glöggkryddorna!
Här listar vi några av våra egna favoritrecept när du vill ha inspiration för tilltugg till glöggen.
Vad är väl en jul utan saffran? Linnéa har gjort ett recept på fantastiskt goda saffransplättar som passar perfekt som tilltugg till glöggen och kan göras i förväg.
Läs mer »Linnéa har valt vedrökt karré till röran på sina julsnittar, som ger en lite rökig smak som passar perfekt ihop med senapen.
Läs mer »Glöet är ett lyxigt, färdigblandat glubbel som finns i en vit och en röd variant. Här tipsar Linnéa om tre härligt juliga tilltugg till ditt glöggbubbel, som känns lite lyxigare än vanlig plockmat till minglet.
Läs mer »Lagom till första advent så har Blossa tagit fram glöggtilltugg med smaker av skogen. Här får du recept på en rökig macka med syrad rödlök och majonäs.
Läs mer »Starta julafton med ett glas mousserande glögg och ett trevligt tilltugg! I år inleder vi med dessa läckra snittar meden härlig röra av klassisk kryddost.
Läs mer »Linnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Här får du recept på pepparkakssticks med lingoncrème.
Läs mer »145,00 kr
Blossa 24 är en vit starkvinsglögg där den klassiska kryddblandningen förgylls med rökig, skotsk whisky och avrundas med algen dulse, som tillför sälta och umami. Whiskysmaken förhöjer karaktären i glöggens ursprungliga sötma och rökigheten gifter sig särskilt väl med kryddnejlikan.
89,00 kr
Vit starkvinsglögg som erbjuder en perfekt balans mellan friska äpplen, den distinkta karaktären från fransk calvados och Blossas lagrade glöggkryddor. Denna kombination skapar en sofistikerad och fruktig glögg, perfekt för att antingen värma upp eller njuta av kall under krispiga vinterkvällar.
99,00 kr
I smak och doft återfinns Blossas karaktäristiska glöggkryddor kryddnejlika, kardemumma och ingefära, som i Blossa Rosé sammanförs med toner av jordgubbe och tranbär. I jämförelse med en klassisk Blossa ger rosévinet en något friskare profil som också är torrare i smaken.
105,00 kr
I detta glubbel med vitvinsglögg finns inslag av äpplen, kryddnejlika och pomerans i doften. I smaken återkommer äpplet, men här finns också vanilj, kardemumma och apelsin.
Folk o folk fick några ord med Blossas Chief Blender, Åsa Orsvärn, om åren som gått sedan den första årgångsglöggen – och det finns många historier att berätta.
Läs mer »Blossa Rosé är en torrare och fruktigare glögg som har ett friskt rosévin som bas. Blossa Rosé serveras med fördel kall med en isbit eller två i - men självklart kan du värma den också.
Läs mer »Sophia Natt och Dag är ny produktutvecklare på Blossa och har redan hunnit med allt från att lära sig monopolets intrikata spelregler till att ta fram ny glögg för de flera nordiska länder. Folk o folk fick en pratstund med henne om jobbet.
Läs mer »Det har äntligen blivit dags att presentera årets glögg: Blossa 24! Och denna gång kantas årgångsglöggen av både mystik och tradition, då årets destination är Edinburgh i Skottland.
Läs mer »