Saffransplättar med lättvispad grädde och tranbärssylt.
Vad är väl en jul utan saffran? Linnéa har gjort ett recept på fantastiskt goda saffransplättar som passar perfekt som tilltugg till glöggen och kan göras i förväg.
Läs mer »Glögg har väldigt starka smaker och kryddor och det kan vara svårt att veta vilken mat, tilltugg eller snacks som matchar bäst. Här har vi samlat några favoritrecept till vinterns glöggmingel!
Glöggsäsongen är igång och vi samlas gärna med nära och kära med en kopp varm rödvinsglögg – eller varför inte ett glas väl kylt glubbel? Oavsett vilken glögg du väljer och hur du vill servera den så kan det vara trevlig med lite goda tilltugg eller snittar till glöggen. Pepparkakor och lussebullar i all ära, men det finns faktisk en himla massa goda saker som matchar glöggkryddorna!
Här listar vi några av våra egna favoritrecept när du vill ha inspiration för tilltugg till glöggen.
Vad är väl en jul utan saffran? Linnéa har gjort ett recept på fantastiskt goda saffransplättar som passar perfekt som tilltugg till glöggen och kan göras i förväg.
Läs mer »Linnéa har valt vedrökt karré till röran på sina julsnittar, som ger en lite rökig smak som passar perfekt ihop med senapen.
Läs mer »Glöet är ett lyxigt, färdigblandat glubbel som finns i en vit och en röd variant. Här tipsar Linnéa om tre härligt juliga tilltugg till ditt glöggbubbel, som känns lite lyxigare än vanlig plockmat till minglet.
Läs mer »Lagom till första advent så har Blossa tagit fram glöggtilltugg med smaker av skogen. Här får du recept på en rökig macka med syrad rödlök och majonäs.
Läs mer »Starta julafton med ett glas mousserande glögg och ett trevligt tilltugg! I år inleder vi med dessa läckra snittar meden härlig röra av klassisk kryddost.
Läs mer »Linnéa har tagit fram tre recept som passar perfekt till vinterns glöggstunder! Här får du recept på pepparkakssticks med lingoncrème.
Läs mer »239,00 kr
Glöggen är byggd på Blossas ursprungsrecept och har en doft av torkad frukt, kakao och choklad. Smaken är rik med djup sötma från portvinet och klar kryddighet från kryddnejlika och kardemumma.
110,00 kr
Blossas röda starkvinsglögg har en stor och generös doft av klassisk kryddning med inslag av pepparkaka och russin. Glöggen har en fyllig och kryddig smak med tydliga toner av russin, kardemumma och torkad frukt.
135,00 kr
Blossa Trestjärnig Brons spetsas med whiskey vilket ger den en kryddig doft och en rund, mild rökighet i eftersmaken. Servera Blossa Trestjärnig Brons rumstempererad eller varm som avec till kaffe, choklad eller julgodis.
Glögg är en traditionell och älskad dryck, särskilt under vinter- och juletid. Men för att verkligen lyfta smakerna och skapa en balanserad upplevelse har valet av tilltugg, snittar och snacks stor betydelse.
För klassisk rödvinsglögg, som ofta har toner av kanel, kryddnejlika och kardemumma, passar exempelvis pepparkakor och ädelost särskilt bra. Den krämiga och salta osten kontrasterar fint mot sötman i glöggen och framhäver dess kryddighet. Nötter, såsom mandlar - gärna rostade eller glaserade - är också ett utmärkt val då de ger en fin crunch och subtil nötighet.
Vit glögg, som har friskare och ofta fruktigare toner, kompletteras väl av lite syrligare tilltugg. Prova bitar av brioche med citronkräm, eller varför inte små snittar med gravad lax och cream cheese. Även friska frukter som päron eller granatäpple fungerar utmärkt.
För alkoholfri glögg gäller liknande principer, men här kan man våga sig på något lite lättare i både smak och konsistens. Småkakor som havrekex eller saffransskorpor förstärker vinterns smaker utan att ta över.
Oavsett vilken glögg du serverar, tänk på att välja tilltugg som balanserar och lyfter glöggens unika smaker. Med rätt kombination blir det en harmonisk och stämningsfull upplevelse!
Folk o folk fick några ord med Blossas Chief Blender, Åsa Orsvärn, om åren som gått sedan den första årgångsglöggen – och det finns många historier att berätta.
Läs mer »Sophia Natt och Dag är ny produktutvecklare på Blossa och har redan hunnit med allt från att lära sig monopolets intrikata spelregler till att ta fram ny glögg för de flera nordiska länder. Folk o folk fick en pratstund med henne om jobbet.
Läs mer »Årets glögg från Blossa 2025 bjuder på något många längtat efter: En klassisk rödvinsglögg som fått en twist som för tankarna till Alperna och värmande glühwein.
Läs mer »Receptet som alla Blossas glöggsorter baseras på skapades 1895. I år har du möjlighet att smaka glöggen så som den smakade då, då Blossa lanserar originalglöggen i en tillfällig, exklusiv utgåva.
Läs mer »