Vinserien Expedition utökas med rött vin från Argentina.

Expedition är en ny serie viner som utforskar några av världens populäraste vinregioner. Första ”expeditionen” gick till San Juan i Argentina, nu reser vi till Mendoza, Argentinas största vinregion.

Expedition Malbec

OBS! Detta vin har utgått ur sortimentet.

Expedition är en ny serie viner som utforskar några av världens populäraste vinregioner. Första ”expeditionen” gick till San Juan i Argentina, nu reser vi till Mendoza, Argentinas största vinregion.

Expedition är en ny serie viner som utforskar några av världens populäraste vinregioner. Syftet med vinerna är att öka kunskapen och förståelsen för olika områden via illustrerade kartor och landmärken. Vinernas karaktär återspeglar även de typiska karaktärsdrag som är vanligt för respektive område.

Andra resan går till Mendoza i Argentina

Första ”expeditionen” gick till San Juan i Argentina, där vi hittar några av världens absolut vackraste vingårdar med den snöbeklädda bergskedjan Anderna i bakgrunden. Nu reser vi till Mendoza, Argentinas största vinregion, som står för ca 70% av vinproduktionen i landet. Mendozas vingårdar ligger också vid foten till den vackra bergskedjan Anderna. I Mendoza finns många mycket bra restauranger där man kan njuta av en traditionell empanada och en perfekt grillad köttbit till ett par glas malbec.  

Nyhet 2 december - prisvärd Malbec

Ett ekologiskt vin med en fruktig smak som har inslag av blåbär, körsbär, viol, och färska örter. Ett ekologiskt vin måste uppfylla krav på tillverkning och på odlingen. Mycket handlar om hårdare regler för användningen av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Vad det gäller tillverkningen får man inte använda lika många tillsatser och processhjälpmedel som vid en konventionell vinproduktion. Gränsen för hur mycket svaveldioxid som får tillsättas är också lägre. Vinet är även veganvänligt vilket innebär att inga tillsatser eller processhjälpmedel från djurriket har använts under tillverkningen.

Expedition Torrontés Chardonnay by Finca Las Moras

Expedition Torrontés Chardonnay i miljövänlig tetra

I vintras lanserades denna hållbara produkt som var först ut i Expedition-serien. 

Vinet är Fair for Life-certifierat eftersom vi bryr oss om en värld där handel är en drivkraft för positiv och hållbar förändring som gynnar människor och deras miljö. Expedition Torrontés Chardonnay säljs i tetra, en av de mest miljövänliga förpackningar som finns.

Expedition Torrontés Chardonnay

76,00 kr


Doften i Expedition Torrontés Chardonnay är medelstor, fruktig och aromatisk med inslag päron, äpplen, citrus och blommor. Smaken är trevlig och har en fruktsötma som balanseras väl av vinets fräscha syra. I smaken finns toner av päron, tropisk frukt, blommor och citrus. 

Gott som sällskapsvin eller till fiskrätter, sallader eller pasta med fisk och skaldjur.