Mindre sockerKlimatsmart
Expedition Carmenère

Årgång:

2021

Expedition Carmenère


80,00 kr

Systembolaget nr:

254301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Expedition Carmenère har en mycket trevlig och fruktig doft med inslag av fat, plommon, färska örter, svarta vinbär, blåbär, vanilj och lakrits. Vinet har en fruktig smak med inslag av fat, plommon, färska örter, svarta vinbär, viol, blåbär, peppar och choklad.

Produktion

Detta vin har tagits fram i samarbete mellan Altia och Viña Requingua som ligger i kommunen Sagrada Familia i Curicu Valley, i den södra delen av Chile. Företaget grundades 1961 av Santiago Achurra-Larraín. Vinmakare är Benoit Fitte.Valle Central sträcker sig 20 mil söderut från Santiago. Den består av fyra underregioner från norr till söder: Maipo, Rapel, Curico och Maule.Carmenère är en druvsort som ursprungligen importerades till Chile från Bordeaux i Frankrike. Mycket av det man i Chile under närmare ett sekel trott vara merlot visade sig på 1990-talet vara druvsorten carmenère.Vinet har tappats på den fördelaktiga och praktiska PET-flaskan som inte bara är ett bra miljövänligt val av flaska utan har en mindre vikt och storlek än glasflaskan vilket gör att den är optimal till utflykten eller på resan.

Passar till

Utmärkt behagligt som sällskapsdryck, men umgås även väl tillsammans med bordets fröjder. Välj lite lättare och medelkraftiga anrättningar på ljust och mörkt kött. Varför inte servera en mustig lammgryta med potatisgratäng.

LammNötköttKryddstark matViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Detta är det tredje vinet i vinvarumärket Expedition som nu lanseras på Systembolagets ordinarie sortiment.Expedition är ett varumärke som utforskar och speglar världens mest populära vinområden. Första resan till Argentina där man finner några av världens vackraste vingårdar med snöbeklädda Anderna i siluetten. Det finns nu två Expedition viner från Argentina, den vita Expedition Torrontés Chardonnay som säljs i 1 liters tetra och en välgjord och prisvärd Malbec Denna gång är det alltså dags att ta vägen över Anderna och upptäcka vinlandet Chile.


Bra köp

Enkel, trevlig i saftig stil. Vinbär, örter och energi i avslutningen.

- Allt om Vin nr 3/23

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

254301

Volym

0,75 l

Varumärke

Expedition

Förslutning

Skruvkork i plast

Sockerhalt

2,9 g/liter

Druva

Carmenere

Lagring

Vinner inte nämnbart på lagring.