Vinprovning i Stockholm med Master of Wine Mark de Vere - Robert Mondavi Winery.

Nu kan vi med glädje inbjuda till en provning med Master of Wine Mark de Vere från Robert Mondavi Winery i Napa Valley. Den 12/5 kommer vi att prova ett urval av viner från deras egendom i Napa Valley. Varmt välkomna!

Roberts Mondavis byggnad i Napa Valley

År 1966 grundade Robert Mondavi vineriet i Napa Valley som bär hans namn. Robert har betytt oerhört mycket för den kaliforniska vinindustrin och dess utveckling. Han var den första som byggde ett större vineri i Napa Valley och hans ambition var att göra viner som kunde mäta sig med världens främsta. Egendomen ligger i den historiska vingården To Kalon i den västra delen av Oakville.

Byggnaden ritades av Cliff May och andas en stil av en spansk missionsstation med sitt stora valv och klockstapeln. Det har utan tvekan blivit ett av de mest kända landmärkena i Napa Valley. Egendomen har ett gediget kvalitetsrykte och är speciellt kända för sina högklassiga viner från Cabernet Sauvignon och Sauvignon Blanc. Chefsvinmakaren på egendomen sedan 1989 är Genevieve Janssen som 2011 utsågs till ”Winemaker of the Year” av tidningen Wine Enthusiast.

Om vinprovningen:

När: Torsdagen den 12 maj Kl. 18.30

Var: USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm. Ingång Fatburen (ej USINE Bistro som ligger bredvid)

Hur: Anmäl dig här >>

Provningen kommer att genomföras på engelska och under provningen kommer vi att prova 6 utvalda viner. Evenemanget kostar 500 kr per person och betalas med Swish. I priset ingår även en varmrätt bestående av bräserad oxkind, potatispuré smaksatt med tryffel och färsk persilja samt tillhörande vin.

Vinerna vi kommer prova:

Robert Mondavi Winery Oakville Cabernet Sauvignon 2017

Robert Mondavi Winery Oakville Cabernet Sauvignon 2018

Robert Mondavi Winery Napa Valley Chardonnay 2018 (lanseras i juni)

Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc

299,00 kr


Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc har en fruktig doft med inslag av citrus ananas, tropisk frukt, krusbär samt väl integrerade rostade fat. Vinet har en torr smak med stram syra och fin elegans. Karaktäristik av mogen frukt, mineral och fat samt ett långt och elegant avslut.

Robert Mondavi Winery Napa Valley Cabernet Sauvignon

569,00 kr


Robert Mondavi Napa Valley Cabernet Sauvignon har en intensiv doft med inslag av svarta vinbär, björnbär, rostade fat, ceder och en fläkt av torkade örter. Smaken är rik och fruktig med mogna och behagliga tanniner. Vinet har en fin komplexitet med inslag av mörka bär, fat, torkade örter och choklad. Eftersmaken är lång och välbalanserad.

Robert Mondavi Winery Cabernet Sauvignon Reserve 2018

1599,00 kr


Robert Mondavi Winery Cabernet Sauvignon Reserve 2017 har en mycket stor, komplex och nyanserad doft med inslag av svarta vinbär, björnbär, torkade örter, ceder, vanilj, kanel och en fläkt av tobak. Smaken är mycket intensiv och kraftfull men med behagliga och mogna tanniner. Vinet är packat av mörka frukter, svarta vinbär och plommon, som samsas med torkade örter, vanilj, kryddnejlika, fat, tobak, kakao och ett stråk av lakrits i en härligt lång smak.