Vinprovning online: Amarone och Ripasso - nytt datum 16 mars.

Det är ingen tvekan om att ripasso- och amaronevin från Valpolicella är många svenskars favoritvin. Välkommen på onlineprovning den 16 mars 2022 kl. 18.00.

Viner från Zonin

Det är ingen tvekan om att ripasso- och amaronevinerna från Valpolicella har blivit många svenskars favoritvin. Välkommen på onlineprovning där vi grundligt går igenom dessa två vintyper och provar en ripasso och en amarone från den anrika vinproducenten Zonin.

När: OBS! Nytt datum - onsdagen den 16 mars - helt kostnadsfritt

Var: Provningen äger rum online.

Vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment, så det gäller att vara ute i god tid med beställningen. Provningen leds av vår egen dryckesexpert Mats Claësson som är en av Sveriges mest erfarna provningsledare.

En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång.

Vinerna vi provar:

Zonin Valpolicella Ripasso Superiore

159,00 kr


Ripasso med medelfyllig smak med toner av torkade körsbär, moreller, kryddor, pinjenötter, choklad och tranbär. Serveras med fördel till smakrika pastarätter, samt medelkraftiga anrättningar på kött, fågel eller grönsaker.

Zonin Amarone della Valpolicella

389,00 kr


Amaronevin med rik och fyllig smak med toner av chokladpraliner fyllda med körsbärslikör, torkade tranbär, russin, kryddnejlika och fat. Passar bra till kraftfulla anrättningar på mörkt kött där det med fördel kan ingå syrliga och feta komponenter i anrättningen. Många avnjuter också en amarone till vällagrade hårdostar.