Webinar och virtuell provning – Madeira.

Välkommen på kostnadsfri onlineprovning av Madeiraviner den 29 december 18.00. Madeira förtjänar, enligt vår dryckesexpert Mats Claësson, en renässans.

Madeiravin
Madeiravin

J.H. Goncalves & C. Sercial 5YO Madeira och Vintry's Madeira Fine

Tisdagen den 29 december 2020 kl.18:00 - helt kostnadsfritt

Missade du provningstillfället? Se hela provningen här >>

En gång i tiden var vinerna från Madeira det som alla drack, ungefär som “alla” i dag dricker vin från Italien. Nu har många glömt bort Madeira, men folk o folks vinexpert Mats Claësson tycker att vinet i allra högst grad förtjänar en renässans.

Provningen kommer att ledas av Mats Claësson. Båda vinerna hittar du i Systembolagets ordinarie sortiment. Om de inte finns i din lokala butik går de bra att beställa. Gå gärna in på Systembolagets hemsida och titta på vilka butiker som lagerför produkterna.

Vi rekommenderar följande tilltugg: 

  • En spansk serranoskinka av god kvalitet.

  • En långlagrad comté eller Gruyère.

  • En chokladkaka som gärna får vara smaksatt med nötter eller torkade frukter.

Provningen äger rum 29 december 18.00-18.40 och är helt kostnadsfri. När du anmäler dig får du ett email med en länk som du klickar på vid provningen.

ANMÄL DIG HÄR >>

Vi kommer att prova följande viner:

J.H. Goncalves & C. Sercial 5YO Madeira

109,00 kr


En Madeira med stor härlig doft av karamelliserade nötter och torkade frukter som aprikos och russin. Eldig och intensiv smak med viss sötma, bra syra och härlig fyllighet. Eftersmaken är lång och god med rostade nötter och torkad frukt.

Vintry's Madeira Fine, 375ml

99,00 kr


Ett vin med relativt stor och eldig doft. Här finns inslag av arraksboll, choklad, kokos, mandel och rostat kaffe. Smaken är halvsöt, frisk, medelfyllig och eldig och även den med toner av kokos, choklad, arraksboll och rostat kaffe. Medellång eftersmak.