Ett friskt och fräscht bål med smak av citron och somrig fläder. Bålen har en bas av vodka och är mycket enkel att göra. Perfekt när du har ont om tid och väntar många gäster men vill bjuda på något gott!
3 citroner
6 dl koncentrerad flädersaft
15 dl mineralvatten
2 dl vodka
En stor näve fläderblommor
Is
Ta fram en bålskål eller flera kannor (som totalt rymmer ca 2,5 liter).
Skär en citron i tunna skivor och lägg i din skål eller fördela på kannorna.
Pressa saften från två citroner i ditt/dina kärl.
Blanda i resten av ingredienserna och is.
Rör om och servera!
Finland
239 kr
Koskenkorva vodka är baserad på två ingredienser av högsta kvalitet: finskt, lokalodlat korn & rent vatten. Vodkan destilleras i byn Koskenkorva i västra Finland. Destilleriet Koskenkorva bygger på bio- och cirkulär ekonomi: 100% av spannmålen används utan att gå till spillo. Användningen av förnybart bränsle har gjort att destilleriet Koskenkorva kunnat minska sina fossila koldioxidutsläpp med mer än 50 procent.
Koskenkorva Vodka är mycket ren och neutral i både doft och smak vilket gör den till en bra ingrediens i cocktails.
Den här supersomriga och vackra bålen är perfekt att servera som en fördrink på sommarens alla tillställningar när du ska ha många på besök.
Läs merEtt festligt, ginbaserat midsommarbål som kan anpassas efter allas smak genom att tillsätta olika bär och frukter, beroende på säsongens tillgång. Förutom att den är väldigt god ger den en wow-faktor till din bordsdukning.
Läs merEn förfinad version av den klassiska fruktbålen. Här skippar vi läsk och stjärnfrukt och smaksätter med lite mer vuxna smaker.
Läs merSomrig cocktail med smak av jordgubb, rabarber och citrus. Enkelt recept med få ingredienser som du även lätt kan blanda till för lite större sällskap.
Läs merKoskenkorva har en lång historia som började på 1930-talet och har sedan dess nått stora framgångar med sitt breda sortiment.
Läs mer