Bellini – den klassiska proseccodrinken.

Bellini är en av Italiens mest kända drinkar och görs på Prosecco och vita persikor (succo di pesca). En härligt bubblig och söt drink som passar perfekt som fördrink eller till brunchen!

Bellini

Bellini uppfanns i Italien 1948 av Giuseppe Cipriani, huvudbartender och ägare till den kanske mest kända baren i världen: Harry's Bar i Venedig. Drinkens rosa nyans påminde Cipriani om färgen på ett helgons toga i en målning av Giovanni Bellini, därav namnet "Bellini".

I originalreceptet för Bellini ska persikopurén göras på vita persikor. Ett alternativ är att köpa en burk konserverade persikor som du kör länge i en mixer, eller att köpa en barnmatsburk med persikopuré. Väljer du att göra purén från grunden köper du persikor som du kärnar ur och skär i mindre bitar som du sen mixar till en slät puré. Sila sedan purén genom en nätsil och tillsätt 20 gram socker per 100 gram puré. Rör tills sockret löst upp sig.

Fler goda drinkrecept:

French 75French 75.

French 75 är en riktig klassiker i cocktailvärlden. Här får du ett säkert recept som är svårt att misslyckas med.

Läs mer
MimosaMimosa.

Mimosa är en fruktig, frisk och bubblig drink. Denna klassiska brunchdrink blandar du enkelt med bara apelsinjuice och mousserande vin. Vem tackar nej till en härligt gul bubbeldrink?

Läs mer
Negroni SbagliatoNegroni Sbagliato.

Negroni Sbagliato är en vidareutveckling av den klassiska drinken Negroni med mousserande vin istället för gin. Se recept och video hur man blandar den här.

Läs mer
Don Simon Seleccion Brut.Ny bubblare i Don Simons vinserie.

Succén med vinerna från Don Simon fortsätter – näst på tur kommer ett pärlande läckert bubbel: Don Simon Seleccion Brut.

Läs mer