Bellini är en av Italiens mest kända drinkar och görs på Prosecco och vita persikor (succo di pesca). En härligt bubblig och söt drink som passar perfekt som fördrink eller till brunchen!
Bellini uppfanns i Italien 1948 av Giuseppe Cipriani, huvudbartender och ägare till den kanske mest kända baren i världen: Harry's Bar i Venedig. Drinkens rosa nyans påminde Cipriani om färgen på ett helgons toga i en målning av Giovanni Bellini, därav namnet "Bellini".
I originalreceptet för Bellini ska persikopurén göras på vita persikor. Ett alternativ är att köpa en burk konserverade persikor som du kör länge i en mixer, eller att köpa en barnmatsburk med persikopuré. Väljer du att göra purén från grunden köper du persikor som du kärnar ur och skär i mindre bitar som du sen mixar till en slät puré. Sila sedan purén genom en nätsil och tillsätt 20 gram socker per 100 gram puré. Rör tills sockret löst upp sig.
Häll persikopurén i ett champagneglas.
Fyll på hälften av Proseccon.
Rör om försiktigt.
Toppa sen med resten av bubblet.
Italien
119 kr
Fräsch och bubblande Prosecco med toner av päron, gröna äpplen och citrus. Perfekt som aperitif eller till lättare förrätter och skaldjur.
French 75 är en riktig klassiker i cocktailvärlden. Här får du ett säkert recept som är svårt att misslyckas med.
Läs merNegroni Sbagliato är en vidareutveckling av den klassiska drinken Negroni med mousserande vin istället för gin. Se recept och video hur man blandar den här.
Läs merSuccén med vinerna från Don Simon fortsätter – näst på tur kommer ett pärlande läckert bubbel: Don Simon Seleccion Brut.
Läs mer