Lumumba är lika enkelt som gott. Varm choklad som spetsas med konjak och toppas med vispad grädde. Mums!
En klassisk Lumumba består av varm choklad som spetsas med konjak och toppas med vispad grädde. Drinken kan serveras både varm och kall, toppingen kan varieras och även spritsort kan bytas ut efter tycke och smak. Vi gör här den klassiska varianten på konjak, men det är även gott att använda rom, punsch eller calvados.
Värm chokladmjölken.
Vispa grädden löst.
Mät upp konjak i ett glas eller mugg som tål värme. Fyll på med choklad, rör om och toppa med grädde.
Garnera med allt gott du kommer åt, tex mini-marshmallows, riven choklad, minimaränger eller pudra över kakao.
Frankrike
229 kr
Larsen VS har fruktiga aromer av torkad aprikos, apelsinblom och toner av vanilj. Detta är en väldigt harmonisk cognac, inte minst på grund av den långa och fruktiga eftersmaken.
Xanté Dark Chocolate & Pear är en härlig fusion mellan mörk choklad, päron och konjak. Prova vårt recept på en varm drink med mörk choklad och mintcrisp.
Läs merDen här innovativa drinken kommer från baren på Hotell Scandic Downtown Camper i Stockholm. Det är en härligt söt och krämig drink som passar perfekt istället för efterrätt!
Läs merLinnéa har tagit fram en kaffedrink med smak av choklad och smörkola som passar perfekt efter en dag ute i kylan.
Läs merNu lanseras Xanté Latte & Pear, en likör med den klassiska päronsmaken som kombineras med en silkeslen men intensiv kaffesmak. Perfekt till smarriga kaffedrinkar.
Läs mer