Ge din varma glögg lite guldkant genom att toppa den med vispad grädde. Här har vi smaksatt grädden med saffran och apelsin, vilket passar perfekt till glöggen Blossa Saffran & Apelsin.
Här har vi toppat den nya glöggen Blossa Saffran & Apelsin med en matchande smaksatt vispad grädde. Underbar gott och värmande en kall vinterdag!
3 dl vispgrädde
1 paket saffran
1 msk strösocker
1 tsk finrivet apelsinskal (endast det yttersta skalet, utan den vita delen)
Häll vispgrädden i en bunke och börja vispa den tills den blir fluffig men inte helt fast. Du vill ha den lätt och luftig
När grädden börjar bli fluffig, tillsätt saffranet och strösockret. Vispa försiktigt vidare tills ingredienserna är väl blandade.
Tvätta apelsinen och riv skalet fint. Var försiktig att bara få med det yttersta skalet, då det vita kan vara beskt.
Vänd försiktigt ner det rivna apelsinskalet i den vispade saffransgrädden med en slickepott.
Skeda upp saffrans- och apelsingrädden över dina varma glöggkoppar och servera direkt. Grädden kommer att smälta lite och ge glöggen en härlig smak av saffran och apelsin!
Folk o folk fick några ord med Blossas Chief Blender, Åsa Orsvärn, om åren som gått sedan den första årgångsglöggen – och det finns många historier att berätta.
Läs merReceptet som alla Blossas glöggsorter baseras på skapades 1895. I år har du möjlighet att smaka glöggen så som den smakade då, då Blossa lanserar originalglöggen i en tillfällig, exklusiv utgåva.
Läs mer