Brancamenta, 500ml

Brancamenta, 500ml

Italien


229,00 kr

Systembolaget nr:

8740102

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Brancamenta är en oefterhärmlig kombination av mint och malört som är unikt uppfriskande och oftast övertygar den största skeptiker redan efter första glaset.

Produktion

Man började tillverka Brancamenta 1962 och basen är en Fernet-Branca där man tillsätter myntaolja, vatten och socker. Blandningen lagras sedan ett par månader på tank så att alla smaker hinner gifta sig. Sätten att avnjuta Brancamenta är många – som digestivo efter maten, med massor med krossad is som aperitif eller varför inte som en djärv variant på en GT? Ta en handfull isbitar i ett long drink-glas, 1/5 Brancamenta, 4/5 Tonic Water samt en halv pressad lime. Garnera med myntablad. Så enkelt, så unikt – så gott!

Kul att veta

Fratelli Branca grundades av Bernardino Branca år 1845 i Milano, och är än idag ett familjeföretag som gjort sig mest kända för framgångarna med Fernet Branca, en av världens mest kända bittra likörer. Företaget har sedan starten grundat sitt arbete på innovation samtidigt som man lagt stor vikt vid tradition och kvalitet.Idén till Brancamenta kom av att många konsumenter drack sin Fernet Branca med Mint syrup. Bland annat den kända operasångerskan Maria Callas.

Produkttyp

Bitter

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

28 %

Systembolaget nr

8740102

Volym

0,5 l

Varumärke

Fratelli Branca Distillerie

Förslutning

Skruvkork i metall