Boulard Calvados Pays d´Auge XO Auguste

Boulard Calvados Pays d´Auge XO Auguste

Frankrike


1725,00 kr

Systembolaget nr:

8671801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Boulard XO Auguste är en blend av olika cuveer. Det viktiga är inte åldern utan kompositionen av olika aromer och smaker. Resultatet är en vackert bärnstensfärgad calvados med lätt frukt, inte aggressiv, och balanserad smak av äpple, vanilj, honung, karamell och rostad mandel. Mycket elegant och optimal balans mellan råvaran och det karaktär faten ger.

Produktion

Boulard har i över 170 år letts av samma familj och just nu är det femte generationen, Vincent Boulard, som bevarar och förnyar Boulard. I 3 år har Vincent tillsammans med Boulards "Maître de Chai" (cellar master), Richard Prével, jobbat med att skapa Boulard Calvados XO Auguste för att hylla grundaren Pierre-Auguste Boulard. Vincent har även tillsammans med en lokal glasdesigner formgivit den tunga och exklusiva flaskan som är av glas från Normandie. Flaskan har en feminin stil med runda axlar och säljs i en elegant ask. Sverige var först i världen med att lansera Boulard Calvados XO Auguste.Beteckningen XO innebär att Calvadosen lagrats minst 6 år på fat, men precis som i Cognac är det blandningar av olika åldrar. I det här fallet är snittåldern mycket högre. Det är också en mycket komplex blandning med många olika sorter och med mycket brett åldersspann. Allt för att få  bästa möjliga kvalitet och nyansrikedom.

Passar till

Att avnjuta som den är i en litet tulpanformat glas. Tänd gärna en brasa, ta fram en god bok, sätt på rogivande musik och sjunk ner i favoritfåtöljen.

Kul att veta

Firman Boulard grundades 1825 och ligger i hjärtat av Calvados, Normandie.

Produkttyp

Calvados

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

40 %

Systembolaget nr

8671801

Volym

0,7 l

Varumärke

Spirit France

Förslutning

Annan förslutning

Sockerhalt

11 g/liter