Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

Frankrike


355,00 kr

Systembolaget nr:

5801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Boulard Grand Solage har en nyanserad doft och smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj, kanel och hasselnötter.

Produktion

I Boulards Grand Solage blandas 3-5 års gamla calvadossorter och denna ”cuvée” lagras sedan ytterligare på ekfat för att smakerna ska få mogna tillsammans (längre än vad reglerna föreskriver). Hela 18 kilo äpplen går åt till en enda flaska och upp till ett 100-tal olika äppelsorter kan förekomma. Den idealiska blandningen är 40 % bittra, 40 % söta och 20 % syrliga äpplen. Calvados Boulard dubbeldestilleras över öppen eld i sk "pot stills" av koppar, en mycket hantverksmässig och relativt långsam metod.Pays d´Auge är det område i Calvados som ger högst kvalitet. Till skillnad från övriga områden är endast äpple tillåtet och endast Pot-still destillering.

Passar till

Som avec eller som apéritif med tonic och is.

Kul att veta

Boulard grundades 1825 och har gått vidare från generation till generation. Det lilla familjeföretaget som grundades av Pierre-Auguste Boulard i början av 1800-talet har blivit ett internationellt känt företag tack vare hans efterkommandes hårda arbete och entusiasm.

Produkttyp

Calvados

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

40 %

Systembolaget nr

5801

Volym

700 ml

Varumärke

Spirit France

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

7 g/liter

Lagring

Kan lagras i princip hur länge som helst.