Boulard X.O. Calvados Pays d'Auge

Boulard X.O. Calvados Pays d'Auge

Frankrike


519,00 kr

Systembolaget nr:

1266601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Boulard X.O. Calvados Pays d'Auge har en nyanserad doft av mogna äpplen, rostade mandlar, kryddnejlika och fat. Smaken är balanserad och mild med lång eftersmak.

Produktion

Calvados XO är sammansatt av 8-15-årig calvados från Pays d´Auge (det bästa äppeldistriktet), alla med helt olika smaker och karaktärer beroende på årgång och exakt var äpplena plockats. Hela 18 kilo äpplen går åt till en enda flaska och upp till ett 100-tal olika äppelsorter kan förkomma. Den idealiska blandningen är 40 % bittra, 40 % söta och 20 % syrliga äpplen. Calvados Boulard dubbeldestilleras över öppen eld i sk "pot stills" av koppar, en mycket hantverksmässig och relativt långsam metod. Pays d´Auge är det område i Calvados som ger högst kvalitet. Till skillnad från övriga områden är endast äpple tillåtet och endast Pot-still destillering

Passar till

Avnjut denna ypperliga calvados i stora kupor efter en utsökt måltid.

Kul att veta

Boulard grundades 1825 och har gått vidare från generation till generation. Det lilla familjeföretaget som grundades av Pierre-Auguste Boulard i början av 1800-talet har blivit ett internationellt känt företag tack vare hans efterkommandes hårda arbete och entusiasm.

Produkttyp

Calvados

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

40 %

Systembolaget nr

1266601

Volym

700 ml

Varumärke

Spirit France

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

11 g/liter