Ekologisk
Explorer Gin

Explorer Gin

Sverige


218,00 kr

+ pant 1 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Explorer Gin har en välbalanserad doft med tydliga inslag av enbär som balanseras upp av toner av angelika och citrus. Smaken är nyanserad med inslag av enbär, kryddor och citrus.

Produktion

Explorer Gin är av typen London Dry Gin och därigenom inte sötad. Kryddorna macereras i sprit över natten och destilleras sedan i en enkelpanna. I Explorer Gin används enbär, angelikarot, koriander och citronskal. Alla kryddor och spriten har ett ekologiskt ursprung och tappas på den praktiska och miljövänliga PET-flaskan.

Passar till

Utmärkt till alla klassiska drinkar baserade på gin.

Kul att veta

Varumärket Explorer togs fram på 1950-talet som en vodka och en lansering skedde i USA 1958. Det lyckades dock inte alls, men kanske hade man fått viktiga erfarenheter som bidrog till att nästa stora lansering med Absolut blev en succé. Men Explorer vodka lanserad 1961 på hemmamarknaden och blev snabbt en av sveriges mest sålda spritvarumärken.

Produkttyp

Gin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

37,5 %

Volym

0,7 l

Varumärke

Explorer

Lagring

Vinner inte på lagring


Drink med rabarber och rosmarin

Rabarber och rosmarin.


En vacker, syrlig och fräsch drink från Rebecca Hübbes bok Dejlig - att samlas kring mat från morgon till kväll. Om man inte orkar vänta tills rabarbern kommer går det utmärkt att använda fryst!

Läs mer »