Lysholm Linie Aquavit

Lysholm Linie Aquavit


322,00 kr

Systembolaget nr:

5901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Lysholm Linie Aquavit är kryddad med kummin och stjärnanis och lagrad i 16 månader på sherryfat. Smaken är kryddig och fyllig med inslag av sherry och tydlig fatkaraktär.

Produktion

Produktionen av Lysholms Linie startades av Jørgen B. Lysholm. Lysholm exporterade torkad fisk runt om i världen och i början av 1800-talet bestämde han sig för att prova exportera akvavit. Spriten fraktades på gamla sherryfat men intresset för akvavit var lågt och spriten fick följa med hem över haven igen. Väl hemma märkte man att båtresan över hav och genom skiftande klimat hade förändrat spritens karaktär. Och sedan dess lagras Linie Aqavit i sherryfat 16 månader varav fyra månader är på en jordenruntresa med båt där spriten korsar ekvatorn två gånger.

Passar till

Serveras rumstempererad eller kyld som snaps.

Kul att veta

Nordens äldsta aquavit. Den skickas enligt tradition på en fyra månader lång resa runt jorden där den korsar ekvatorn två gånger.

Produkttyp

Kryddat brännvin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

41,5 %

Systembolaget nr

5901

Volym

700 ml

Varumärke

Lysholm

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas


Linie Paloma

Linie Paloma.


Här är en variant av den vackra, rosaskimrande drinken Paloma, där tequilan har ersatts av den norska akvaviten Lysholm Linie. Det ger en härlig kryddighet till den goda, syrliga drinken som i övrigt har smak av grapefrukt och lime.

Läs mer »