Skåla in Norges nationaldag - med akvavit
Den 17 maj firar Norge sin nationaldag. Det är en dag i festens tecken och det är inte ovanligt att man skålar i akvavit.
Läs mer »Varierade temperaturer, sjöluften och den konstanta rörelsen ombord bidrar till att Linie får en unik mognadsprocess i de 500 liter stora sherryfat som den lagras i. Idag skickar man Linie med Wilhelm Wilhelmsens rederi. År 1985 skedde en förändring av mognadsresan för Linie. Det var Wilhelmsen som lade om sin rutt och Lysholm Linie Aquavit får sedan dess en jordenruntresa och inte enbart en tur och retur till Australien.
Den 17 maj firar Norge sin nationaldag. Det är en dag i festens tecken och det är inte ovanligt att man skålar i akvavit.
Läs mer »Akvavit är en unikt skandinavisk tradition men vad skiljer Sverige, Norge och Danmark när det gäller kryddsnaps? Örjan Westerlund ger dig svaren här.
Läs mer »Ostron kan avnjutas med ett flertal olika drycker men få kombinationer är dock så goda som ostron och lätt kyld akvavit. Här få du tre tips på akvavit till ostron.
Läs mer »Intervju med kocken Gustav Leonhardt som är aktuell i den stora kocktävlingen Bocuse d'Or. Vi pratar om vägen dit och utmaningen med att använda den norska akvaviten Linie i tävlingsrätterna.
Läs mer »Från och med i år finns Snapsens dag med på listan över temadagar att fira. Den sista lördagen i augusti höjs glasen för vår nationaldryck - det kryddade brännvinet!
Läs mer »En drink med tydlig smak av äpple och en härlig kryddighet från Lysholm Linie Aquavit, som även ger toner kummin, dill och pomerans. Lika enkel som god!
Läs mer »