EkologiskVegan
O.P. Anderson Petronella, ekologiskt, 12x50ml

O.P. Anderson Petronella, ekologiskt, 12x50ml


292,00 kr

Systembolaget nr:

8010404

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Frisk och fyllig äppelkaraktär med tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål. Fyllig, rund och frisk smak

Produktion

I grunden finns den klassiska O.P. Anderson kryddningen av kummin, anis och fänkål. De ekologiska kryddorna destilleras för att utvinna kryddsmaken, sedan blandas och lagras destillaten i minst 6 månader på stora ekfat som är över 100 år gamla. Slutligen så får kryddningen gifta sig med ekologisk äppelmust innan den tappas på butelj.

Passar till

O.P. Anderson Petronella är utmärkt att blanda drinkar på och en trevlig följeslagare till många anrättningar. Varför inte servera en äppel och vitlöksspäckad fläskkotlettrad med Calvadossås och rostad amadinepotatis.

Kul att veta

Petronella är namngiven efter Olof Peter Andersons maka, Petronella Charlotta Rosenhoff. Olof Peter Anderson var spritfabrikör och skeppsredare. År 1891 lanserade sonen Gustav O.P Anderson Aquavit som är grundreceptet till denna dryck.Den ekologiska O.P. Anderson Petronella Äpple & Kummin är framtagen för att erbjuda ett mildare och alkoholsvagare alternativ till traditionell aquavit. Den tydliga kryddningen av kummin är avrundad med äppelmust som ger en fruktig och frisk snaps. Lätt kyld passar den utmärkt till många av sommarbordets läckerheter och är helt fantastisk i cocktails.

Produkttyp

Kryddat brännvin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

30 %

Systembolaget nr

8010404

Volym

0,05 l

Varumärke

O.P. Anderson