Helbakad kyckling med potatisgalette.
Helbakad kyckling och potatisgalette som serveras med en smörsås med sardeller och kapris samt en sallad med confiterad citrondressing.
Läs mer »Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Den 4 maj 2017 öppnade O.P. Anderson ett helt nybyggt destilleri i Sundsvall och koncentrerade därmed all sin svenska akvavitproduktion i en och samma anläggning. Bland de drycker som kommer att tillverkas i O.P. Anderson Distillery hittas bland andra svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson. Allting som har med smaken att göra kommer att ske på O.P. Anderson-destilleriet. Att samla allt på ett ställe är en stor fördel med avseende på försöksverksamheten: Här kan vi experimentera med nya smaker och satsa på kreativitet och innovation, säger Jonas Odland, kryddmästare hos Anora.
Den nya anläggningen kommer att drivas i samarbete med läkemedelsföretaget Unimedic, och är belägen i Matfors. Tanken är att man ska samla alla delar av akvavitframställningen på en och samma plats: Krydd-destillation, kryddextraktion, blandning och lagring av svensk akvavit, något som säkerställer bevarandet av ett dryckesmässigt kulturarv på svensk mark. I Sundsvall finns en stark känsla för våra produkter. För den svenska akvaviten blir det som att komma hem. Förr i tiden tappades och blandades samtliga svenska spritprodukter här, inklusive allt vårt kryddade brännvin.
Flytten till Sundsvall har gått från bland annat Vin&Sprits gamla fabrik i skånska Åhus. Bland de saker som transporterats norrut fanns ett stort antal ekfat som tidigare använts för lagring av konjak, oloroso-sherry och skotsk maltwhisky för att nu, grundligt impregnerade av smakämnen, bidra till att ge de klassiska svenska akvaviterna dess unika smak. Dessutom han man forslat hit nio stycken så kallade liggare i ek, var och en med kapacitet på 5 000 liter och en hundraårig historia, ursprungligen för konjakslagring, men som idag används för att lagra O.P. Anderson i sex månader före tappning. Hjärtat i produktionen är dock våra tre destilleringspannor, som också varit den stora utmaningen med flytten. Vi har skaffat oss riktiga kopparpannor, som var centrala i den ursprungliga metoden för att göra akvavit. Efter att Vin och Sprit lade ner sin tillverkning på Reimersholme i Stockholm flyttades all produktion till Åhus, och där har vi använt rostfria pannor. Nu väljer vi istället att återgå till traditionella metoder. Utmaningen för mig som kryddmästare har bestått i att få kryddspriten att smaka likadant med den här utrustningen som med vår gamla, berättar Jonas Odland.
Helbakad kyckling och potatisgalette som serveras med en smörsås med sardeller och kapris samt en sallad med confiterad citrondressing.
Läs mer »Örjan Westerlund utökar Dry Martini-repertoaren med ett nordiskt bidrag och bjuder på en härlig cocktail med gin från O.P. Distillery.
Läs mer »Få sommarfeeling när som helst med en Gin & Tonic Strawberry Mint! De uppfriskande citrustonerna i vår senaste nyhet O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin i harmoni med tonic, jordgubbar och mynta.
Läs mer »Lagom till kräftpremiären bjuder Linnéa här på ett underbart recept på kantarellpaj i portionsformar med lagrad ost och brie!
Läs mer »Dessa Pickled Deviled Eggs passar utmärkt att förbereda och servera som tilltugg när gästerna börjar droppa in. Östgöta Sädesbrännvin med sin whiskylika lagringskaraktär blir en perfekt match till äggen.
Läs mer »Den här drinken är som en blandning mellan milkshake och marguerita med inslag av mogna päron och frisk lime.
Läs mer »Prova att blanda till denna utsökta drink från ELLE-galan 2019! Makalöst god med juice från Rosenkvitten och hallonsocker.
Läs mer »