Bushmills Single Malt 21 Years Old

Bushmills Single Malt 21 Years Old

Irland


2162,00 kr

Systembolaget nr:

8288401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Bushmills Single Malt 21 Years Old har en elegant, maltig och mjuk doft där söta russin, torkade frukter och bourbonvanilj dominerar och förför. Där finns också saftiga toner av mörka bär, hasselnötter och rostad mandel. Smaken har en subtil madeirasötma och toner av skumgodis, Ahlgrens bilar och en liten kick av citrus. Eftersmaken är evighetslång och kommer med sherrytoner, mer frukt och en liten behaglig rökslinga.

Produktion

Bushmills Single Malt 21 Years Old har lagrats i 19 år på sherry- och bourbonfat. Därefter har whiskeyn flyttats över till Madeirafat under hela två år, det är snarare en dubbellagring än en slutlagring. Bushmills 21 Year old är en mångfaldigt prisbelönt whiskey och har bland annat utsetts till världens bästa irländska whiskey.

Kul att veta

Bushmills Single Malt 21 Years Old är kronjuvelen i det nordirländska destilleriets armada med singelmaltwhiskey. Få irländska whiskeysorter är lika prisbelönta och har tjusat whiskyvärlden som denna madeiralagrade åldring. Bushmills har till skillnad från väldigt många andra destillerier i världen kunnat hålla på faten och låta dem bli riktigt gamla istället för att falla för marknadens locktoner och sälja ut stora mängder yngre sprit. Det gör att Bushmills kan upprätthålla en imponerande bredd på äldre årgångar utan hål, där 21-åringen är det tyngsta slagskeppet.

Produkttyp

Whisky

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Systembolaget nr

8288401

Volym

0,7 l

Varumärke

Proximo

Förslutning

Naturkork