Mindre socker
Faustino Cava Brut Reserva

Faustino Cava Brut Reserva


119,00 kr

Systembolaget nr:

8528401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Faustino Cava Brut Reserva har frisk doft med karaktär av gröna äpplen, solmogna krusbär samt mineraler och en lätt brödighet.  Det mousserande vinet är torrt med en  ungdomlig smak med frisk syra. Fruktiga inslag av äpple och grapefrukt samt rostat bröd. Fina bubblor och fräscht avslut.

Produktion

Druvorna kommer från Faustinos egna vingårdar 650 meter över havet och plockas för hand. Vinet vinifieras enligt den traditionella metoden med en andra jäsning på flaska och påföljande lagring med sin jästfällning under 26 månader innan degorgering. ( process där man tar bort jästfällningen ur flaskan, justerar sötman och sätter på den slutgiltiga korken och grimman) Vinet har en restsötma på 5,4g/L restsocker, för Brut kan man ha upp till 12 gram.Cava är en beteckning för ett spanskt mousserande vin som tillverkas enligt den traditionella metoden och kan komma från ett antal godkända områden. Störst produktion finns i Penedès, och övriga områden är Rioja, Utiel-Requena, Ribera del Guadiana, och Cariñena. Normalt används spanska druvsorter, men också klassiska champagnedruvor som Chardonnay och Pinot Noir.

Passar till

Utmärkt som aperitif eller till fräscha, friska sallader och lättare fisk- och skaldjursrätter. Varför inte en fisk och skaldjurstallrik med grillad citron, och surdegsbröd

Label: SkaldjurFiskLabel: Ost

Kul att veta

Bodegan grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono. Hans sonson och dagens familjeöverhuvud, Don Julio Faustino Martinez, har gjort företaget till den största privata Bodegan i Rioja. Faustino producerar mera Reserva och Gran Reserva än någon annan Bodega i Rioja. Vinifieringsanläggningen är ultramodern. Vinet Faustino I lanserades 1968. Faustino befinner sig just nu i en medveten process för att höja kvaliteten ytterligare. Faustino Martinez använder traditionella metoder i fält och ultramoderna i tillverkningen. Totalt har man 35.000 fat i bruk varav ca 10.000 franska och Faustino har störst flasklager av alla i Rioja.Faustino Cava Brut har blivit utsedd till Mest prisvärda mousserande vin 2018 av Munskänkarna.


86 poäng (++)En ung, fräsch cava med fräsch frukt, bra balans och inslag av grapefrukt, pomelo, äpple, våt sten, blommor och mineraler

- Dina Viner, december 2021

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11,2 %

Systembolaget nr

8528401

Volym

0,75 l

Varumärke

Grupo Faustino

Region

Spain - Rioja - Rioja

Sockerhalt

4,5 g/liter

Druva

Chardonnay, Viura

Lagring

Vinner inte på lagring.