Ekologisk
Lambrusco Organic

Årgång:

NV

Lambrusco Organic


149,00 kr

Systembolaget nr:

5174401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Torrt och läskande med fina bubblor och en vacker djup färg. Inslag av björnbär, mörka körsbär och jordgubbar. En snygg underliggande mineralitet och med en bra struktur blir detta en spännande partner till kvällens pasta.

Doft

Inslag av björnbär, mörka körsbär och jordgubbar.

Produktion

Traditionell pressning med efterföljande 36 timmars kall skalmaceration. Alkoholjäsning i stängda ståltankar kring 18-20 grader.

Passar till

Utmärkt till salsiccia, lasagne eller barbeque ribs. Serveras 16 - 18 grader.

LammPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Historien om Lambrusco är nära sammanflätad med Chiarli-familjen i Modena, utan tvekan en av de viktigaste producenterna av rött mousserande vin i världen. Berättelsen börjar i mitten av 1800-talet, med Cleto Chiarli, ägare av restaurang Osteria dell'Artigliere. Som tradition bjöd gjorde gjorde Chiarli sitt eget vin att sälja på restaurangen. Naturligtvistillverkadesvinet av Lambrusco, områdets primära druvsort, och det mottogsväl av kunderna - så mycket att Cleto Chiarli blev uppmuntrad att grunda Emilia Romagnasförsta vinproducerande företag, Cantina Cleto Chiarli. Idag drivsföretaget av fjärde generationen, bröderna Mauro och Anselmo. Vinerna producerasfrån tre gårdar runt provinsen Modena med totalt över 100 hektar vinmark. Tenuta Cialdini ligger i hjärtat av det vinproducerande området Lambrusco di Grasparossa i Castelvetros kommun och tillhandahåller druvor till Cru Vigneto Cialdini. Tenuta Belvedere ligger i ett av de bästa områdena för Grasparossa i Spilamberto kommun, Tenuta Sozzigalli ligger norr om Modena nära floden Secchia, vilket ger perfekta förhållanden för Sorbara - det är här den mångprisbelönta Lambrusco del Fondatore tillverkas. Med toppmodern utrustning, några av de bästa vingårdarna i Emilia-Romagna och över 150 årstradition av vinframställning, producerar Cleto Chiarli några av Italiens mest prisbelönta mousserande viner.

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11 %

Systembolaget nr

5174401

Volym

750 ml

Förslutning

Annan förslutning

Förpackningmaterial

Glas

Druva

Lambrusco

Lagring

Vinner ej på lagring.