Torrt och läskande med fina bubblor och en vacker djup färg. Inslag av björnbär, mörka körsbär och jordgubbar. En snygg underliggande mineralitet och med en bra struktur blir detta en spännande partner till kvällens pasta.
Kul att veta
Historien om Lambrusco är nära sammanflätad med Chiarli-familjen i Modena, utan tvekan en av de
viktigaste producenterna av rött mousserande vin i världen.
Berättelsen börjar i mitten av 1800-talet, med Cleto Chiarli, ägare av restaurang Osteria dell'Artigliere. Som tradition bjöd gjorde gjorde
Chiarli sitt eget vin att sälja på restaurangen. Naturligtvistillverkadesvinet av Lambrusco, områdets primära druvsort, och det mottogsväl av
kunderna - så mycket att Cleto Chiarli blev uppmuntrad att grunda Emilia Romagnasförsta vinproducerande företag, Cantina Cleto Chiarli.
Idag drivsföretaget av fjärde generationen, bröderna Mauro och Anselmo.
Vinerna producerasfrån tre gårdar runt provinsen Modena med totalt över 100 hektar vinmark. Tenuta Cialdini ligger i hjärtat av det
vinproducerande området Lambrusco di Grasparossa i Castelvetros kommun och tillhandahåller druvor till Cru Vigneto Cialdini. Tenuta
Belvedere ligger i ett av de bästa områdena för Grasparossa i Spilamberto kommun, Tenuta Sozzigalli ligger norr om Modena nära floden
Secchia, vilket ger perfekta förhållanden för Sorbara - det är här den mångprisbelönta Lambrusco del Fondatore tillverkas.
Med toppmodern utrustning, några av de bästa vingårdarna i Emilia-Romagna och över 150 årstradition av vinframställning, producerar Cleto
Chiarli några av Italiens mest prisbelönta mousserande viner.