Elegant med välbalanserad fatkaraktär och inslag av grillad citrus, ananas, nötter och mineral.
Produktion
Tillverkat på druvorna chardonnay. Druvorna handskördades och placerade i små lådor tidigt på morgonen för att hålla dem så svala som möjligt tills dess de nådde vineriet. Skörden ägde rum mellan 26 mars och 4 april. 40 % av vinet lagrades i 12 månader på franska ekfat.
Passar till
Passar perfekt till laxtartar, grillad hummer och gräddiga pastarätter.
Kul att veta
Vingårdarna ligger i Aconcagua Costa och närheten till havet ger tydlig influenser från svala havsvindar och ger perfekta förhållande för att druvorna ska få en långsam och fullständig mognad med välbevarad fräschör.
Vid ankomst till vineriet sorterades druvorna och delar av druvorna avstjälkades och pressades medan delar av druvorna pressades utan att avstjälkas, delar av druvorna fick callmacerera i flera timmar. De tre olika teknikerna används för att ge ökad komplexitet och balans i extraktion och struktur. Musten klaras naturligt innan alkoholjäsningen. 40 % av vinet jäser och lagras i franska ekfat av olika rostningsgrad medan resten av vinet jäser på ståltankar. Jäsningen tar 25 dagar vid 13-14 ºC. 30 % av vinet genomgår malolaktisk jäsning för att ge mer krämighet i texture och mer komplexitet.