Mindre socker
Aqua di Venus Rosé

Årgång:

2023

Aqua di Venus Rosé

Italien


209,00 kr

Systembolaget nr:

7866601

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Aqua di Venus Rosé har en intensiv och nyanserad doft med inslag av röda körsbär, citrus, färska örter, cantaloupemelon och en fläkt av färska blommor. Rosévinet har en elegant och fruktig smak med fina toner av röda frukter, färska örter, apelsin, blommor och våt sten.

Produktion

Druvorna som handskördas kommer från kustnära vingårdar i Maremma som ligger i södra Toskana. Jordmånen är järnrik av vulkaniskt ursprung med mycket lera och sand. Syrah skördades i slutet av augusti, Sangiovese i början av september och Pinot Grigio i mitten av september. Druvorna pressas mycket försiktigt och hela tillverkningsprocessen går ut på att få ut så mycket intensitet och komplexitet som möjligt i kombination med den bleka färgen.

Passar till

Till eleganta men ganska kraftfulla fiskrätter samt till anrättningar på ljust kött och fågel. Varför inte grillad Sea Bream med gremolata.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Ruffinos prestigerosé Aqua di Venus får sin fräschör och aromatiska karaktär från de svala vindarna som kommer från havet. Vinet har i stor del fått sin inspiration och namn från just havet. Venus kärlekens gudinna skall enligt den romerska mytologin vara född ur havets skum stående på en stor snäcka. En av de mest kända konstverken som skildrar detta är Sandro Botticellis Venus födelse som slutfördes 1485. Flaskan som är specialdesignad skall föra tankarna till formen på en snäcka.Ruffino har väl utvecklade metoder vad det gäller hållbar odling (sustainability) och socialt ansvar. I allt arbete som sker på Ruffinos sex anläggningar i Toscana tar man stor hänsyn till miljön. Vad gäller vingårdsarbetet har man upprättat en handbok med metoder som minimerar användandet av kemikalier, samtidigt som man ökar jordmånens fertilitet och livskraft genom bland annat naturlig gödsel. Företagets miljöpolicy har stark inriktning på det ekologiska fotavtrycket rörande energiåtgång, utsläpp av växthusgaser och hushållning av vatten. På egendomen La Solatia, har man bland annat anlagt våtmarker som på naturlig väg renar vineriets spillvatten och som därför kan återanvändas till både bevattning och rengöring. Ruffino har även ett samarbete med universitet i både Milano och Florens, där man exempelvis tar fram miljövänliga metoder för att bekämpa sjukdomar i vingården. Ruffino har fått erkännande för sina ansträngningar genom miljöcertifieringen ISO 14001 och 2017 vann Ruffino Constellations Brands Sustainability Award.

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

7866601

Volym

750 ml

Varumärke

Constellation

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Italy - Tuscany - Maremma Tuscany

Sockerhalt

2,9 g/liter

Druva

Syrah, Sangiovese, Pinot Grigio, Vermentino

Lagring

Vinner inte nämnbart på lagring.