VeganHållbart valEtiskKlimatsmart
3 Generations of Peace BiB

Årgång:

2023

3 Generations of Peace BiB

Sydafrika


209,00 kr

Systembolaget nr:

267107

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

3 Generations of Peace cabernet sauvignon/merlot har en doft av mörk frukt och smak av svarta vinbär, plommon, kryddighet och örter samt en lång eftersmak där man finner toner av vanilj och choklad från fatlagringen.

Produktion

Druvorna plockas för hand där eventuellt dåliga druvor sorteras bort direkt. Fermenteringen sker på ståltankar utan tillsatt jäst och vinet lagras sedan på franska ekfat i åtta månader för cabernet sauvignon respektive sex månader för merlot.

Passar till

Vinet klarar sig utmärkt på egen hand, men lämpar sig också väl till grillat kött och grönsaker, gärna med smakrika såser som innehåller tomat och örter eller en rödvinssås.

LammNötköttVegetariskt

Kul att veta

3 Generations of Peace är Fair for Life-certifierad– en global standard som garanterar att producenten noggrant följs upp avseende miljöpåverkan och att samtliga i produktionskedjan behandlas rättvist och har anständiga arbetsvillkor. 3 Generations of Peace cabernet sauvignon/merlot är en blandning av vin från två sydafrikanska vingårdar: Leeuwenkuil farm i Swartland samt Knollenfontein farm i Voor Paardberg. I båda regionerna råder medelhavsklimat med kalla och (förhoppningsvis) regniga vintrar samt långa, varma, torra och blåsiga somrar. Cabernet Sauvignon är en av världens mest kända blå druvsorter och kallas ibland för ”Druvkungen”. Den är tålig mot sjukdomar och anpassar sig lätt till olika klimat och odlas därför i de flesta vinländer. Smaken är lite sträv och den är tacksam att blanda med andra druvsorter. Just merlot är en av dess bästa kompisar. Merlotdruvan är på frammarsch i hela vinvärlden. Den används ofta tillsammans med andra druvsorter såsom i 3 Generations of Peace cabernet sauvignon/merlot. Det är en sort som mognar tidigt, ger stora skördar och viner som bidrar med mjukhet och fruktighet.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

267107

Volym

2000 ml

Förpackningstyp

Bag in Box

Förpackningmaterial

Wellpapp

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Merlot, Cabernet Savignon