Intensiv, elegant och charmig doft av plommon, körsbär, björnbär, moreller, rosenblad och tobak. Klassisk, smakrik Barolo med inslag av läder och alpina örter. Ett elegant vin med snygga, välintegrerade tanniner och ett långt, härligt avslut.
Produktion
Druvorna skördades för hand i oktober. De olika vingårdslägena vinifieras och lagras separat. Vinifieringen varierar för att framhäva den särskilda terroiren från varje individuellt vingårdsläge. Druvorna avstjälkas innan de pressas skonsamt och musten jäser sedan med skalkontakt i 3-4 veckor i ståltank. Malolaktisk jäsning sker i ekfat. Vinet har lagrats i ungefär 30 månader i en kombination av stora slavonska ekfat och en mindre del franska barriquer. Efter lagring blendas vinet. Vinet är ofiltrerat.
Passar till
Serveras vid 16-18°C och passar utmärkt till grytor, lamm, nöt eller vilt, gärna grytor. Vinet passar extra bra till rätter med tryffel och även till lagrade ostar.