Nyhet

logo
Etisk
Cape Fynbos Merlot

Cape Fynbos Merlot

Sydafrika


50,00 kr

Systembolaget nr:

7215614

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Vinet har en djup rubinröd färg med en saftiga och generösa smak som erbjuder en underbart len smakpalett av blandade bär och körsbär med en härligt tilltalande avslutning.

Produktion

Druvorna skördades från uppbundna vinstockar i Bottelary Hills och Stellenbosch-appellationerna. Med lite regn under vinterperioden resulterade det i en bra klasebildning och skördar med utmärkt druvkvalitet. Handskördade under slutet av februari och början av mars. Druvorna pressades med hela klasar och kallmacererades i fem dagar innan spontan jäsningen startades vid 23,5˚C. Efter ett antal pumpningar genomgick musten malolaktisk jäsning för att producera de mjukare, mildare tanninerna som är tydliga i vinet.

Passar till

Njut av detta vin tillsammans med rött kött eller fågelrätter med rostade grönsaker eller avnjut som sällskapsvin

NötköttPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

The Cape Floral Kingdom är hem för en verkligen häpnadsväckande nivåerna av växtmångfald med upp till niotusen inhemska blommande växter. De flesta av dessa tillhör gruppen löst kallad "fynbos". Liksom de livliga kulturerna i Sydafrika är det en storm av färg och smak, konstant blandande i en potent blandning av skönhet och förundran. För bästa vänner och två blivande vin- och ginproducenter var allt menat för Johan du Toit och Oliver Kirsten. Deras besatta kärlek till det unika, otroliga landskapet och floran i Västra Kapprovinsen i Sydafrika skulle vara en källa till energi och innovation. Deras produkter är en hållbar hyllning till det land de älskar.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

7215614

Volym

250 ml

Varumärke

Grape Grinder

Förslutning

Annan förslutning

Förpackningstyp

Burk

Förpackningmaterial

Aluminium

Region

South Africa - Western Cape - Western Cape

Druva

Merlot