Vinet har en djup rubinröd färg med en saftiga och generösa smak som erbjuder en underbart len smakpalett av blandade bär och körsbär med en härligt tilltalande avslutning.
Produktion
Druvorna skördades från uppbundna vinstockar i Bottelary Hills och Stellenbosch-appellationerna. Med lite regn under vinterperioden resulterade det i en bra klasebildning och skördar med utmärkt druvkvalitet.
Handskördade under slutet av februari och början av mars. Druvorna pressades med hela klasar och kallmacererades i fem dagar innan spontan jäsningen startades vid 23,5˚C. Efter ett antal pumpningar genomgick musten malolaktisk jäsning för att producera de mjukare, mildare tanninerna som är tydliga i vinet.
Passar till
Njut av detta vin tillsammans med rött kött eller fågelrätter med rostade grönsaker eller avnjut som sällskapsvin
Kul att veta
The Cape Floral Kingdom är hem för en verkligen häpnadsväckande nivåerna av växtmångfald med upp till niotusen inhemska blommande växter. De flesta av dessa tillhör gruppen löst kallad "fynbos". Liksom de livliga kulturerna i Sydafrika är det en storm av färg och smak, konstant blandande i en potent blandning av skönhet och förundran.
För bästa vänner och två blivande vin- och ginproducenter var allt menat för Johan du Toit och Oliver Kirsten. Deras besatta kärlek till det unika, otroliga landskapet och floran i Västra Kapprovinsen i Sydafrika skulle vara en källa till energi och innovation.
Deras produkter är en hållbar hyllning till det land de älskar.